GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η UNI ΜΕΙ για την επανίδρυση της ΕΡΤ

Η Παγκόσμια Ένωση UNI ΜΕΙ κι ο τομέας των μέσων ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και τεχνών με ανακοίνωση χαιρετίζει τα σχέδια της ελληνικής κυβέρν...

Η Παγκόσμια Ένωση UNI ΜΕΙ κι ο τομέας των μέσων ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και τεχνών με ανακοίνωση χαιρετίζει τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για τη αναδιαμόρφωση του χάρτη των μέσων μαζικής ενημέρωσης της χώρας, την επανίδρυση της ΕΡΤ και την αποκατάσταση των αντισυνταγματικά απολυμένων εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η UNI MEI στηρίζει το όραμα της κυβέρνησης για μια συνολική μεταρρύθμιση και ρυθμιστική προσέγγιση, η οποία στοχεύει στην δημιουργία ενός συστήματος στον τομέα των μέσων ενημέρωσης που θα βασίζεται στον πλουραλισμό, την πολυμορφία, την καθολική πρόσβαση και τη δέσμευση για ένα διττό σύστημα εμπορικών καναλιών και ανεξάρτητης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Πρόκειται για μια πολιτική προσέγγιση που τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να καλωσορίσουν, να επικροτήσουν και να στηρίξουν.

Οι εργαζόμενοι της ανοιχτής ΕΡΤ, η ΠΟΣΠΕΡΤ κι οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων, μετά το πραξικόπημα της κυβέρνησης Σαμαρά εναντίον της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013 και για τους επόμενους 20 μήνες κράτησαν ζωντανή την ΕΡΤ, σε όλη την Ελλάδα μέχρι και σήμερα. Η ΕΡΤ είναι ανοιχτή και η θεσμική λειτουργία της απαιτεί την ακύρωση όλων των σχετικών αποφάσεων. Απαιτεί, επίσης, να λειτουργήσει, όπως πριν την 11 Ιουνίου 2013, με όλα τα κανάλια και τους περιφερειακούς σταθμούς της.
Οι εργαζόμενοι της ανοιχτής ΕΡΤ και οι συνδικαλιστές τους αξίζουν την εκτίμηση και τις ευχαριστίες μας. Αγωνίσθηκαν με αυταπάρνηση στηρίζοντας την αξία της δημοκρατίας στα μέσα ενημέρωσης και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση μετά το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά.


Ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ένωσης UNI ΜΕΙ, Φίλιπ Τζέννινγκ είπε: « Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που έγινε την περασμένη Κυριακή συνεπάγεται ότι η ΕΡΤ θα ανακτήσει τη θέση που δικαιούται ως ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ελλάδας βάσει νομοθετικής διαδικασίας που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ. Η Παγκόσμια Ένωση UNI ΜΕΙ επικροτεί την θαρραλέα κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να πράξει το σωστό και υπογραμμίζει την ανάγκη συμμετοχής όλων των ενδιαφερομένων σ’ αυτή τη διαδικασία συμπεριλαμβανομένων των συνδικαλιστικών ενώσεων και των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Το όραμα και οι αξίες των εργαζομένων της ΕΡΤ και των συνδικαλιστικών ενώσεών τους πρέπει να αποτελέσουν αναπόσπαστο τμήμα μιας βιώσιμης, ανεξάρτητης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στο αναδιαμορφωμένο τοπίο των οπτικοακουστικών μέσων» δήλωσε ο πρόεδρος της UNI MEI Τζέρι Μορισέι.

«Είμαστε περήφανοι που έχουμε μεταξύ των μελών μας την ελληνική συνομοσπονδία ΠΟΣΠΕΡΤ» είπε ο Ουίλιαμ Μωνιέ, πρόεδρος του ευρωπαϊκού τομέα μέσων μαζικής ενημέρωσης. «Οι συνάδελφοί μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Παναγιώτη Καλφαγιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Γαβριήλ Κασιμάτη δεν άφησαν στην τρόικα και την κυβέρνηση Σαμαρά, ακόμα κι όταν κάμφθηκε το κύμα υποστήριξης προς την ΕΡΤ, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, να καταστρέψουν την ελπίδα και την πεποίθηση ότι η ανοιχτή ΕΡΤ αποτελεί την απάντηση στο μόρφωμα της Δημόσιας Τηλεόρασης που δημιούργησε ο Σαμαράς το 2013.
«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον αγώνα της ΠΟΣΠΕΡΤ κι όλων των συναδέλφων της ανοιχτής ΕΡΤ για έναν πραγματικά ανεξάρτητο, βιώσιμο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θα παρέχει καθολική και προσιτή οικονομικά πρόσβαση σε όλους τους πολίτες με ποιοτικό και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Η ΕΡΤ ανήκει στο λαό!»

Ο Περιφερειακός Γραμματέας της UNI Ευρώπης, ο Όλιβερ Ρόεθιγκ είπε: «Πέρα από το σημαντικό ορόσημο για τη δημοκρατία των μέσων ενημέρωσης όπως ορίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα, αναδύεται κι ένα μήνυμα ελπίδας από την Αθήνα. Μια εποικοδομητική προσπάθεια έχει ξεκινήσει για την ανοικοδόμηση του κοινωνικού διαλόγου και των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την συμμετοχή των πολιτών στην οικονομία και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας. Αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλει να στείλει η UNI Ευρώπης προς την ΕΕ: η λιτότητα και η Τρόικα δολοφονούν τη δημοκρατία, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, καθώς κι ότι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό χωρίς πολιτικές αποκλεισμού που θα βασίζεται σ’ έναν ισχυρό κοινωνικό διάλογο, θα οδηγήσει σε μια δίκαιη εσωτερική αγορά».

1 σχόλιο

  1. «Η ΕΡΤ ανήκει στο λαό», λέει το παραπάνω κείμενο. Τον λαό τον ρωτήσατε αν θέλει να του ανήκει η ΕΡΤ? Δηλαδή να πληρώνει μερικές χιλιάδες πολιτισμικούς τεμπέληδες, με μισθούς 3 και 4 χιλιάδων ευρώ? Ή εκπομπές από κρατική τηλεόραση που κοστίζουν 30 χιλιάδες ευρώ ανά επεισόδιο? Άθλια λαμόγια που κρύβεστε πίσω από δήθεν κοινωνικές ευαισθησίες δεν πρόκειται ποτέ να ξαναδείτε τις μέρες των παχιών αγελάδων. Η αληθινή επανάσταση του αληθινού λαού έρχεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση