GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι προβλέπει η Wall Street Journal σε περίπτωση αδιεξόδου;

«Οι βασικοί παράγοντες στο δράμα του χρέους στην Ελλάδα εμμένουν στις απόψεις τους, καθώς τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξ...



«Οι βασικοί παράγοντες στο δράμα του χρέους στην Ελλάδα εμμένουν στις απόψεις τους, καθώς τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη...
συμφωνίας στενεύουν» αναφέρεται στη Wall Street Journal σε ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, «το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις προκαλεί φόβους στους υπουργούς Οικονομικών και τους κεντρικούς τραπεζίτες των χωρών της Ομάδας των G-20, των μεγαλύτερων οικονομιών, στη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη αυτή την εβδομάδα, ότι το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ωθεί την Ελλάδα πλησιέστερα στην πτώχευση και πιθανόν ακόμη και στην αναγκαστική έξοδο από την Ευρωζώνη.

Εξέλιξη που οι οικονομικοί ηγέτες του κόσμου φοβούνται πως θα μπορούσε να διασπάσει την Ευρωζώνη και να την ρίξει πίσω στην ύφεση και κατ' αυτόν τον τρόπο να υπονομεύσει την παγκόσμια ανάπτυξη».

Στην ανταπόκριση επισημαίνεται ότι ο Κινέζος υφυπουργός Οικονομικών, Zhu Guangyao, δήλωσε ότι «μια ισχυρή Ευρωζώνη είναι πραγματικά σημαντική. Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα και τα μέλη της ΕΕ, κατά τρόπο παραγωγικό, θα βρουν μια λύση σύντομα».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι «χωρίς πρόγραμμα θα είναι πολύ δύσκολα για την Ελλάδα».

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών κ. Σαπέν, όπως σημειώνεται, έστειλε ένα πιο «διαλλακτικό μήνυμα» στη συνεδρίαση της G-20, λέγοντας ότι πιστεύει ότι ο συμβιβασμός είναι δυνατός. «Νομίζω ότι υπάρχει ευελιξία να εξευρεθεί μία βραχυπρόθεσμη λύση», όπως είπε, «που θα έδινε στην Ελλάδα χρηματοδότηση, ενώ θα γινόταν και επεξεργασία για ένα πιο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα για την Ελλάδα».

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζέικομπ Λιου, όπως αναφέρεται, «μπορεί να ακούγεται σαν "γονική κατσάδα" στην Κωνσταντινούπολη, προτρέποντας τους Ευρωπαίους συναδέλφους του προς μεγαλύτερη οικονομική συνεργασία με την Ελλάδα εν μέσω ανησυχιών στην Ουάσιγκτον ότι το αδιέξοδο μπορεί να μην ξεπεραστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση