ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Περικοπή των εφάπαξ μέχρι 10% προαναγγέλλει ο Γ. Ρωμανιάς!

Share it:
Την ώρα που το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει κάθε σενάριο περικοπής των εφάπαξ, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς παραδέχεται ότι το χειρότερο σενάριο είναι να υπάρξει μια ελάχιστη μείωση, κάτω και από το 10%!
Ο κ. Ρωμανιάς σε συνέντευξη του στα dikaiologitika.gr αναφέρει ότι το θέμα με τον τρόπο υπολογισμού των εφάπαξ πρέπει να λήξει άμεσα και το μόνο βέβαιο είναι ότι ο μαθηματικός τύπος, που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση θα καταργηθεί. Από εκεί και μετά, η επιτροπή που έχει συσταθεί και στην οποία προεδρεύει ο ίδιος ψάχνει να βρει λύση στο πρόβλημα, με απώτερο στόχο να μην υπάρξει μείωση. Αν όμως υπάρξει, θα είναι η μικρότερη δυνατή.
Την ίδια στιγμή ο κ. Ρωμανιάς έχει να λύσει και το πρόβλημα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Οι κυβερνητικές επιλογές της τελευταίας τριετίας, οδήγησαν το Ταμείο στα όρια της κατάρρευσης και τώρα κινδυνεύουν τα μερίσματα που λαμβάνουν περίπου 230 χιλιάδες δικαιούχοι. Ο κ. Ρωμανιάς παραδέχεται ότι και εκεί είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να γίνουν περικοπές, έως 10% στα μερίσματα. «Εάν μείνουμε στην κατάσταση τη σημερινή, η περικοπή κινδυνεύει να είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να κάνουν περικοπές 30 - 35%. Εάν χρειαστεί να γίνει περικοπή, αυτή θα είναι χαμηλή, μπορεί λιγότερο και από 10%», τονίζει ο κ. Ρωμανιάς. Ο ΓΓΚΑ τοποθετεί στο επίκεντρο της κριτικής που ασκεί στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο θεωρεί βασικό υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Δηλώνει μάλιστα ότι ο Βενιζέλος «εξαπάτησε τους βουλευτές τον Φεβρουάριο του 2012», όταν ήθελε να τους πείσει να υπερψηφίσουν το PSI. «Ειδικά για τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων», τονίζει ο κ. Ρωμανιάς ότι ο κ. Βενιζέλος είπε πως «θα συστήσει ειδικό μηχανισμό αποκατάστασης αυτών των απωλειών. Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν περάσει τρία χρόνια και, ουδέποτε συστάθηκε αυτή η εταιρία και όπως είναι επόμενο, ούτε ένα ευρώ δεν δόθηκε για το Ασφαλιστικό Σύστημα. Εδώ λοιπόν συλλαμβάνεται ο Βενιζέλος να παραπλανεί ή να εξαπατάει τη Βουλή για το PSI».
Share it:
Reactions:

Ξεχωρίζουν

Οικονομία

Πρώτη Σελίδα

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση