GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μέσο μήκος του πέους είναι 13,12 εκατοστά

Εκτός από το σαιξπηρικό «να ζει κανείς ή να μη ζει», ένας άνδρας βασανίζεται και από άλλα υπαρξιακά ερωτήματα, με πιο βασικό ίσως κατά ...

Το μέσο μήκος του πέους είναι 13,12 εκατοστά

Εκτός από το σαιξπηρικό «να ζει κανείς ή να μη ζει», ένας άνδρας βασανίζεται και από άλλα υπαρξιακά ερωτήματα, με πιο βασικό ίσως κατά πόσο το πέος του έχει το «σωστό» μήκος. Μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα εξέτασε ενδελεχώς το ζήτημα -περισσότερο από κάθε άλλη φορά μέχρι σήμερα- και διαπίστωσε ότι το ανδρικό όργανο, όταν βρίσκεται σε στύση, έχει κατά μέσο όρο μήκος 13,12 εκατοστών.

Οι ερευνητές του Βασιλικού Κολλεγίου (King’s College) του Λονδίνου, με επικεφαλής τον ψυχίατρο Ντέβιντ Βιλ, έψαξαν όλες τις σχετικές δημοσιευμένες μελέτες, που περιλάμβαναν μετρήσεις ανδρικών γεννητικών οργάνων κάθε φυλής και κάθε ηλικίας. Οι δειγματοληπτικές μετρήσεις συνολικά αφορούσαν 15.521 άνδρες και έχουν γίνει από ιατρικό προσωπικό (αλλιώς μόνος του ο καθένας μπορεί να έβαζε κάτι παραπάνω...)

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μέσο μήκος του χαλαρού χωρίς στύση πέους είναι 9,16 εκατοστά. Στους 100 άνδρες μόνο οι πέντε έχουν πέος άνω των 16 εκατοστών, ενώ επίσης μόνο οι πέντε έχουν πέος μικρότερο των δέκα εκατοστών.

Δεν διαπιστώθηκε κάποια ιδιαίτερη συσχέτιση ανάμεσα στο μέγεθος του πέους και σε άλλα σωματικά χαρακτηριστικά, όπως το ύψος ή το βάρος. Το μόνο σίγουρο, κατά τους επιστήμονες, είναι ότι αν ένας άνδρας έχει μεγάλο πέος, θα φοράει και μεγάλο νούμερο παπούτσι (αλλά δεν ισχύει κατ’ ανάγκη το αντίθετο).

Η νέα μελέτη (μεταανάλυση) δημοσιεύθηκε στο βρετανικό περιοδικό ουρολογίας "BJU International", σύμφωνα με το "Science". Οι ερευνητές επεσήμαναν πως μερικοί άνδρες αγχώνονται τόσο πολύ με το μήκος του πέους τους, που πάσχουν από μια ψυχολογική πάθηση, η οποία λέγεται «δυσμορφική διαταραχή σώματος». Σύμφωνα με τους ερευνητές, μόνο οι μισοί άνδρες (το 55%) είναι ικανοποιημένοι με το μέγεθος του γεννητικού οργάνου τους.

«Πιστεύουμε ότι τα στοιχεία αυτά θα βοηθήσουν τους γιατρούς να διαβεβαιώσουν την μεγάλη πλειονότητα των ανδρών πως το μέγεθος του πέους τους βρίσκεται εντός φυσιολογικών πλαισίων», τόνισε ο Ντέιβιντ Βιλ. Όπως είπε, το πρόβλημα των ανδρών βρίσκεται κατά βάση στο κεφάλι τους, καθώς «τείνουν να υποεκτιμούν το μέγεθός του πέους τους, ενώ φαίνεται να έχουν διαστρεβλωμένη εικόνα σχετικά με το μέγεθος του πέους των άλλων ανδρών».

Γι’ αυτό, εν μέρει, όπως τόνισαν οι επιστήμονες, φταίνε οι προσεκτικά επιλεγμένοι -και «προικισμένοι»- άνδρες που πρωταγωνιστούν στις πορνοταινίες. Για παράδειγμα, στην πραγματικότητα μόνο το 2% των ανδρών έχει πέος 18 εκατοστών, αλλά στα πορνοφίλμ το ποσοστό αυτό φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Το ερώτημα όμως -με το συγκεκριμένο ζήτημα- είναι κατά πόσο κανείς μπορεί να νιώθει ήσυχος ότι ανήκει κάπου στον μέσο όρο;..

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση