GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκλαβοπάζαρο σε πτηνοτροφική μονάδα στην Αχαΐα – Βρέθηκε 1,5 εκατ. ευρώ

Δίχως ξεκούραση, χωρίς να πληρώνονται και με την απειλή όπλων δούλευαν στην πτηνοτροφική μονάδα ενός 51χρονου Έλληνα στην Αχαΐα δεκάδες μετα...

Σκλαβοπάζαρο σε πτηνοτροφική μονάδα στην Αχαΐα – Βρέθηκε 1,5 εκατ. ευρώ

Δίχως ξεκούραση, χωρίς να πληρώνονται και με την απειλή όπλων δούλευαν στην πτηνοτροφική μονάδα ενός 51χρονου Έλληνα στην Αχαΐα δεκάδες μετανάστες από τη Ρουμανία, ο οποίος συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου μαζί με έναν 41χρονου Ρουμάνο και κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων.

Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ., ερεύνησε την καταγγελία δύο Ρουμάνων, οι οποίοι -αιτούμενοι προστασίας- κατήγγειλαν την εργασιακή τους εκμετάλλευση από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης  στην Αχαΐα.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο καταγγέλλοντες, στις αρχές του 2015, στρατολογήθηκαν στη Ρουμανία από έναν καταζητούμενο ομοεθνή τους, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη δεινή οικονομική τους κατάσταση και υποσχόμενος νόμιμη εργασία στη χώρα μας, με καλές συνθήκες και ικανοποιητικό μισθό, τους έπεισε να ταξιδέψουν στη χώρα μας, για να εργαστούν στην επιχείρηση του 51χρονου συλληφθέντα.

Κατά την άφιξή τους στην Πάτρα, τους παρέλαβαν οι δύο συλληφθέντες και τους εγκατέστησαν σε οίκημα, με άσχημες συνθήκες υγιεινής, ελλιπή σίτιση και παντελή έλλειψη θέρμανσης, ενώ τους εξανάγκαζαν να εργάζονται καθημερινά, από το πρωί έως το βράδυ, χωρίς ανάπαυση.

Οι συλληφθέντες επιτηρούσαν συνεχώς τους αλλοδαπούς εργάτες, στους οποίους δεν επέτρεπαν να φύγουν, χρησιμοποιώντας ψυχολογική και σωματική βία, χωρίς να τους πληρώνουν.

Επίσης, ο 51χρονος, κατά την επιτήρηση, πυροβολούσε στον αέρα ή κοντά στα πόδια τους με καραμπίνα ή πιστόλι, τρομοκρατώντας τους εργάτες.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος, μαζί με τον 41χρονο, χρησιμοποιούσαν συστηματικά αλλοδαπούς εργάτες, τους οποίους στρατολογούσε στη Ρουμανία ο αναζητούμενος Ρουμάνος.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στις πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις συνελήφθησαν οι δράστες, ενώ απελευθερώθηκαν άλλοι επτά Ρουμάνοι, για τους οποίους προέκυψε ότι είναι θύματα εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή τους εκμετάλλευση.

Κατά τις έρευνες βρέθηκε 1.595.115 ευρώ, πολυτελές αυτοκίνητο, πιστόλι με 90 φυσίγγια, δύο κυνηγετικά όπλα και σπρέι πιπεριού.

Σημειώνεται ότι, σε βάρος του 51χρονου συλληφθέντα, είχε σχηματισθεί δικογραφία για παρόμοια αδικήματα το 2013.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση