GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χάος στην Κωνσταντινούπολη! Εισαγγελέας όμηρος αριστερής οργάνωσης για το φόνο 15χρονου από αστυνομικούς

Χάος επικρατεί στην Κωνσταντινούπολη μετά την είσοδο δύο μελών ακροαριστερής μαρξιστικής οργάνωσης στα δικαστήρια της πόλης. Τα μέλη του ...

Χάος επικρατεί στην Κωνσταντινούπολη μετά την είσοδο δύο μελών ακροαριστερής μαρξιστικής οργάνωσης στα δικαστήρια της πόλης. Τα μέλη του Μετώπου για την Ελευθερία του Λαού (DHKP-C) μπήκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο γραφείο του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, τον οποίο και κρατούν όμηρο. Οι ίδιοι μάλιστα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφία με τον εισαγγελέα και ένα όπλο κολλημένο στο μέτωπό του. Ο επικεφαλής της αστυνομίας δήλωσε πως έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες που κρατούν τον όμηρο.
Οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή και μονάδες των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται στο σημείο. Λίγο νωρίτερα, πηγές της αστυνομίας ανέφεραν πως ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί από το κτίριο, καθώς δυνάμεις της αστυνομίας προσπαθούσαν να εισέλθουν στο κτίριο. Ο όροφος όπου βρίσκεται το γραφείο του εισαγγελέα εκκενώθηκε, ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονται επίσης πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα.
View image on Twitter
Where did the guys from buy this gun?An antiques shop?Pulling the trigger would kill the freak holding the gun
Υπόθεση Μπερκίν Ελβάν
Ο εισαγγελέας έχει αναλάβει την έρευνα για τον θάνατο ενός νεαρού που τραυματίστηκε από την αστυνομία κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 και η οργάνωση ζητά από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν τότε στην υπόθεση να ομολογήσουν την ενοχή τους δημόσια και να δοθούν στην οργάνωση για λαϊκό δικαστήριο. Επιπλέον, το Μέτωπο ζητά να αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι συνελήφθησαν μετά τη δολοφονία του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, σε διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Πόλη.
Πληροφορίες από την τουρκική τηλεόραση αναφέρουν πως οι δράστες έχουν δώσει διορία ως τις 3.36μ.μ. προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Την ίδια ώρα ο πατέρας του άτυχου Μπερκίν, Σαμί Ελβάν δήλωσε στο twitter πως δεν επιθυμεί να ανοίξει ούτε ρουθούνι. "Εγώ ζήτησα μόνο δικαιοσύνη και το μόνο που θέλω είναι μια δίκαιη δίκη" σημείωσε. Σε άλλη δήλωσή του ο πατέρα του ανέφερε: "Ο γιος μου πέθανε, αλλά δεν θα έπρεπε να χαθεί κι άλλη ανθρώπινη ζωή".

Στο μεταξύ, δημοσιογράφος της τουρκικής Χουριέτ κάλεσε τον όμηρο στο κινητό του. Άγνωστος απάντησε και ανέφερε "ο εισαγγελέας δεν είναι διαθέσιμος αυτή τη στιγμή" και έκλεισε το τηλέφωνο με έναν δεύτερο άντρα να ακούγεται να φωνάζει "αστυνομία" από το δωμάτιο.
Ο Κιράζ είχε οριστεί εισαγγελέας πριν έξι μήνες στην πολύκροτη υπόθεση που είχε προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις πριν από τρία χρόνια στην Τουρκία. Ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν πέθανε το Μάρτιο του 2014, 269 μέρες μετά τον τραυματισμό του που τον έριξε σε κώμα, όταν χτυπήθηκε από δοχείο χημικών στο κεφάλι.

Ποιο είναι το Μέτωπο για την Ελευθερία του Λαού;
Ιδρύθηκε το 1978 ως "Επαναστατική αριστερά και μετονομάστηκε σε Μέτωπο το 1994 μετά από διαφωνίες και αποχωρήσεις στο εσωτερικό της. Έχει διεξάγει σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας και δολοφονίες και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση τόσο στην Τουρκία, όσο και σε ΗΠΑ και ΕΕ. Μεταξύ των στόχων του υπήρξαν και δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι του στρατού, κατά τη διάρκεια του πόλεμου στον Κόλπο το 1990, ενώ στο στόχαστρό της έχουν βρεθεί απόστρατοι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού και επιχειρηματίες.
Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αποδυνάμωσαν την δραστηριότητα της οργάνωσης από το 2003 και μετά. Τελευταία τους εμφάνιση ήταν η αποστολή αυτοκτονίας μια γυναίκας τον περασμένο Ιανουάριο σε αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης που κόστισε τη ζωή σε ένα αστυνομικό και προκάλεσε τον τραυματισμό ενός άλλου.
View image on Twitter
RT @barinkayaoglu Militants, allegedly members of the Marxist DHKP-C, take a public prosecutor hostage in Turkey.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση