GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυρετώδεις εργασίες για την εξασφάλιση κονδυλίων για τους αναπληρωτές του 2015-16

Η μείωση του ΕΣΠΑ κατά 40% είναι ένα από τα θέματα που απασχολεί το Υπουργείο Παιδείας καθώς την επόμενη σχολική χρονιά ακόμα και αν γί...

Πυρετώδεις εργασίες για την εξασφάλιση κονδυλίων για τους αναπληρωτές του 2015-16
Η μείωση του ΕΣΠΑ κατά 40% είναι ένα από τα θέματα που απασχολεί το Υπουργείο Παιδείας καθώς την επόμενη σχολική χρονιά ακόμα και αν γίνουν αρκετοί διορισμοί θα χρειαστεί και μεγάλος αριθμός αναπληρωτών.
 
Όπως έχει γράψει το news.gr με βάση τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων που σημειώνονται τα τελευταία έτη οι ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό θα ξεπεράσουν τις 25.000 για το σχολικό έτος 2015-16.
 
Για την κάλυψη των κενών με προσλήψεις αναπληρωτών η προηγούμενη πολιτική ηγεσία έκανα το πρώτο βήμα καθώς οι πιστώσεις για τους αναπληρωτές αυξήθηκαν κατά 16.000.000 συγκριτικά με το 2014 φθάνοντας τα 41.055.500 ευρώ έναντι των 25.000.000 του 2014.
 
Φυσικά τα 41.000.000 ευρώ δεν επαρκούν και γι αυτό τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας αναζητούν  τρόπο ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό λόγω της μείωσης του ΕΣΠΑ. Ως είθισται αναμένεται να μεταφερθούν χρήματα με την τακτική των τροποποιήσεων  από άλλα προγράμματα σε προγράμματα που συνδέονται με προσλήψεις εκπαιδευτικών ενώ ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που αξιοποιήθηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.
 
Σε καμία περίπτωση η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν επιθυμεί να επαναληφθεί αυτό που έγινε φέτος με τα χιλιάδες κενά των εκπαιδευτικών και με την μερική κάλυψή τους. Για παράδειγμα δόθηκε βαρύτητα, λόγω της οικονομικής ένδειας σε βασικές ειδικότητες και στην κάλυψη των κενών στα Λύκεια ενώ μουσικά σχολεία, γυμνάσια, ολοήμερα ήταν υποστελεχωμένα.
 
Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση