GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέος θρίαμβος Βαρουφάκη: 2ος κορυφαίος στοχαστής στον κόσμο!

Στη δεύτερη θέση της λίστας του περιοδικού Prospect με τους κορυφαίους στοχαστές του κόσμου φιγουράρει ο Γιάννης Βαρουφάκης, προσπερνών...

Νέος θρίαμβος Βαρουφάκη: 2ος κορυφαίος στοχαστής στον κόσμο!

Στη δεύτερη θέση της λίστας του περιοδικού Prospect με τους κορυφαίους στοχαστές του κόσμου φιγουράρει ο Γιάννης Βαρουφάκης, προσπερνώντας προσωπικότητες όπως ο Πολ Κρούγκμαν, η Ναόμι Κλάιν και ο Γίργκεν Χάμπερμας.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει ένα μικρό μέρος της νίκης του στις εκλογές του Ιανουαρίου και στον γνωστό “κατά τύχη” οικονομολόγο, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του.

“Το αν θα πετύχει ο Βαρουφάκης να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ μένει να αποδειχθεί. Οι οιωνοί, πάντως, δεν είναι καλοί, καθώς μερικοί από τους Ευρωπαίους ηγέτες λένε ότι έχουν αρχίσει να κουράζονται από τη συνήθεια του Βαρουφάκη να λέει άλλα στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και άλλα στα ακροατήρια στην Ελλάδα”, επισημαίνει το Prospect. 

Οι περίπου 3.000 αναγνώστες του περιοδικού έδωσαν την πρώτη θέση στον Γάλλο οικονομολόγο Τομά Πικετί, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του “Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα”, που πούλησε πάνω από 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Δεύτερος κατατάσσεται ο Γιάννης Βαρουφάκης, και ακολουθούν κατά σειρά οι Ναόμι Κλάιν, Ράσελ Μπραντ, Πολ Κρούγκμαν, Αρουντάτι Ρόι, Γίργκεν Χάμπερμας, Ντάνιελ Κάνεμαν, Τζον Γκρέι και Ατούλ Γκαουάντε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση