GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι φτωχοί πλήρωσαν κατά 337% περισσότερο την οικονομική κρίση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα έρευνας γύρω από το ποιοι πλήρωσαν το "μάρμαρο" της οικονομικής κρίσης στη χώρα...

Οι φτωχοί πλήρωσαν κατά 337% περισσότερο την οικονομική κρίση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα έρευνας γύρω από το ποιοι πλήρωσαν το "μάρμαρο" της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν οι καθηγητές Τάσος Γιαννίτσης και Σταύρος Ζωγραφάκης με τίτλο "Αλληλεγγύη και προσαρμογή στην Ελλάδα της κρίσης", τα χαμηλά εισοδήματα ήταν και αυτά που πλήρωσαν τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Οι δύο καθηγητές διαπίστωσαν ότι το κόστος της κρίσης ήταν ασύγκριτα υψηλότερο για τους φτωχότερους Έλληνες εξαιτίας κυρίως της επιλογής να αυξηθούν οι φόροι αντί να περιοριστούν οι δημόσιες δαπάνες, διαπιστώνουν οι καθηγητές.

Σύμφωνα με μελέτη τους, που παρουσιάζει η"Καθημερινή", η φορολογική επιβάρυνση για το εισοδηματικά κατώτερο 50% του πληθυσμού αυξήθηκε 337%, ενώ για το ανώτερο 50%, μόλις κατά 9% την περίοδο της κρίσης.

Ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε κατά 19% ενώ στον δημόσιο κατά 8%. Έτσι η διαφορά μεταξύ τους διευρύνθηκε από το 35% το 2009, στο 43% το 2013.

Η επιλογή της αύξησης των φορολογικών εσόδων αποτέλεσε "στρατηγική επιλογή για τη διατήρηση και προστασία ενός υπερμεγέθους δημοσίου τομέα με οποιοδήποτε κόστος".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση