GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προς μονιμοποίηση 40.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Τη μονιμοποίηση 40.000 εργαζόμενων στο Δημόσιο σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ...

Προς μονιμοποίηση 40.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Τη μονιμοποίηση 40.000 εργαζόμενων στο Δημόσιο σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το «Έθνος», το υπουργείο εξετάζει την κατάργηση των συμβάσεων αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου (ΙΔΑΧ) και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων του είδους αυτού σε συμβάσεις τακτικού (μόνιμου) προσωπικού.

Το σχέδιο αφορά 40.000 δημόσιους υπαλλήλους και ήδη έχει υποβληθεί από τον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο στην ΑΔΕΔΥ, που εξέφρασε, όπως ήταν αναμενόμενο, τη σύμφωνη γνώμη της.

Το σχέδιο θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα κατατεθεί προς ψήφιση μέχρι τα τέλη του μήνα.

Το σχέδιο, σύμφωνα με το υπουργείο, θα απελευθερώσει το καθεστώς της κινητικότητας και έτσι θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, χωρίς φόβο για τη θέση τους. Μέχρι σήμερα υπήρχαν αγκυλώσεις και εμπόδια για τη μετακίνηση του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς το νομικό πλαίσιο που διέπει την εργασία τους διαφέρει από αυτό του μόνιμου προσωπικού. Παράλληλα, η καθιέρωση μιας ενιαίας σχέσης εργασίας σε όλο το Δημόσιο σε συνδυασμό με τη δημιουργία οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού θωρακίζει τους εργαζόμενους από απολύσεις, ενώ τους εντάσσει ισότιμα στο καθεστώς κινητικότητας. Οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου που θα αποκτήσουν εργασιακή σχέση μόνιμου προσωπικού θα μπορούν να διατηρήσουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και να παραμείνουν στον ασφαλιστικό φορέα που κατέβαλλαν εισφορές , όπου στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν το ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση