GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης 68 μεταναστών στον Έβρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, σήμερα το πρωί, η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 68 μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε ανάχωμ...

Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης 68 μεταναστών στον Έβρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, σήμερα το πρωί, η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 68 μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε ανάχωμα του Έβρου, στην παρέβρια πλημμυρισμένη περιοχή του Θουρίου Ορεστιάδας.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας ενημερώθηκε χθες το απόγευμα σχετικά με την ύπαρξη εγκλωβισμένων ατόμων, σε ανάχωμα του ποταμού Έβρου, για τα οποία υφίσταται κίνδυνος ζωής.

Άμεσα, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, κάτω από δυσμενείς συνθήκες και με τη χρήση λέμβου και άλλων διαθέσιμων μέσων, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, να εντοπίσουν τα εγκλωβισμένα άτομα.

Ακολούθως, οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν με ασφάλεια 68 μετανάστες -  47 άνδρες, 7 γυναίκες και 14 παιδιά, ενώ στους διασωθέντες χορηγήθηκε ένδυση, υπόδηση και τροφή.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης - διακινητής, με τη χρήση πλωτών, μετέφερε τους διασωθέντες από την Τουρκία στην Ελλάδα και τους εγκατέλειψε στο σημείο, όπου τους διέσωσαν οι αστυνομικοί.

Την προανάκριση για το συμβάν ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση