GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα… σταγόνα ρευστότητας: 71 δισ. του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Σταγόνα… σταγόνα αυξάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το χρηματοδοτικό οξυγόνο για τις ελληνικές τράπεζες. Όπως δήλωσε πηγή της ΕΚΤ στο...

Νέα… σταγόνα ρευστότητας: 71 δισ. του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Σταγόνα… σταγόνα αυξάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το χρηματοδοτικό οξυγόνο για τις ελληνικές τράπεζες. Όπως δήλωσε πηγή της ΕΚΤ στο πρακτορείο Reuters, η Τράπεζα αποφάσισε την αύξηση του ορίου χρήσης του μηχανισμού παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες πάνω από τα 71 δισ. ευρώ από 69,8 δισ. ευρώ.

Πάντως χθες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να καταστήσει παράνομη την αγορά κυβερνητικού χρέους από τις ελληνικές τράπεζες, σε μία κίνηση που ουσιαστικά στερεί από την κυβέρνηση μία σημαντική πηγή χρηματοδότησης και αυξάνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ και κορυφαίοι αξιωματούχοι της Τράπεζας έχουν εγκρίνει την πρόταση αυτή, που μετατρέπει τη σύσταση που υπάρχει μέχρι τώρα προς τις ελληνικές τράπεζες να μην αγοράζουν κρατικά έντοκα γραμμάτια (T-bills) σε πλήρη απαγόρευση, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.

Η σχετική επιστολή προς τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με πηγή των Financial Times, έχει ήδη σταλεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση