GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο συγκυβερνήτης έριξε σκόπιμα το Airbus A320 - Οι επιβάτες κραύγαζαν

Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτει το μαύρο κουτί για την συντριβή του Airbus A320 της Germanwings. Η απομαγνητοφώνηση τω...

Ο συγκυβερνήτης έριξε σκόπιμα το Airbus A320 - Οι επιβάτες κραύγαζαν

Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτει το μαύρο κουτί για την συντριβή του Airbus A320 της Germanwings. Η απομαγνητοφώνηση των εγγραφών του καταγραφέα πτήσης δείχνουν πως ο πιλότος "επίτηδες" οδήγησε το αεροπλάνο στη συντριβή. Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, επικεφαλής της έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας, έκανε ανακοινώσεις μετά την απομαγνητοφώνηση του μαύρου κουτιού. Τα δεδομένα είναι:

- Εσκεμμένα ο συγκυβερνήτης έριξε το αεροπλάνο

Δείτε: Αυτός είναι ο συγκυβερνήτης που έριξε το Airbus της Germanwings

- Αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα στον έτερο πιλότο που κλειδώθηκε έξω από το cockpit και πάτησε το κουμπί καθόδου του σκάφους

- Στο μαύρο κουτί ακούγονται ουρλιαχτά επιβατών, που κατάλαβαν την τελευταία στιγμή ότι το αεροπλάνο έπεφτε

- Ο συγκυβερνήτης δεν ήταν σεσημασμένος για τρομοκρατία και είναι Γερμανός πολίτης.

Από τα παραπάνω δεδομένα, δυο ισχυρά σενάρια προκύπτουν πλέον για το τι μπορεί να έγινε με το μοιραίο αεροσκάφος του γερμανικού low cost αερομεταφορέα:

Α. Είτε πρόκειται για αεροπειρατεία

Β. Είτε ο συγκυβερνήτης θέλησε να αυτοκτονήσει (σύμφωνα με την εκδοχή που έδωσαν Γάλλοι ειδικοί μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων). 

Ο διευθυντής της Lufthansa, της μητρικής εταιρείας της Germanwings έδωσε συνέντευξη Τύπου μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για τον συγκυβερνήτη που έριξε το μοιραίο Airbus.

Όπως είπε, σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας για το πιλοτήριο, καθένας εκ των δυο συγκυβερνητών που βγαίνει από το cockpit, μπορεί με κωδικό να ανοίξει την πόρτα σε περίπτωση που αυτή κολλήσει ή που ο συγκυβερνήτης που είναι μέσα δεν είναι σε θέση να ανοίξει (π.χ. στην περίπτωση που λιποθυμήσει). Όμως, για λόγους ασφαλείας, μπορεί ο συγκυβερνήτης που είναι μέσα να ακυρώσει κάθε προσπάθεια εισόδου στο πιλοτήριο (μέτρο ασφαλείας για την περίπτωση αεροπειρατείας). Εφόσον ο ένας πιλότος δεν μπορούσε να μπει στο πιλοτήριο, αυτό καταδεικνύει ότι ο 28χρονος Αντρέας Λούμπιτς που οδηγούσε και τελικά έριξε το αεροπλάνο, εσκεμμένα δεν άφηνε τον άλλο πιλότο να μπει.

Ακόμη, ο CEO της Lufthansa είπε πως ο 28χρονος Λούμπιτς, πριν από 6 χρόνια διέκοψε την εκπαίδευση του ως πιλότος για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση