GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο σημείο της συντριβής του Airbus της Germanwings Μέρκελ, Ολάντ, Ραχόι

Στο σημείο που συνετρίβη το μοιραίο Airbus A320 της low cost της Lufthansa, Germanwings, μετέβησαν με ελικόπτερο ο Γάλλος πρόεδρος Φρα...

Στο σημείο της συντριβής του Airbus της Germanwings Μέρκελ, Ολάντ, Ραχόι

Στο σημείο που συνετρίβη το μοιραίο Airbus A320 της low cost της Lufthansa, Germanwings, μετέβησαν με ελικόπτερο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι τους συνάντησε στο χωριό Σεν-λεζ-Αλπ, όπου οι Γάλλοι ερευνητές έχουν στήσει το αρχηγείο τους, κοντά στο σημείο της συντριβής.

Οι τρεις ηγέτες ενημερώθηκαν και ευχαρίστησαν τα σωστικά συνεργεία ενώ αναμένεται να συναντηθούν με τις οικογένειες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, μιας από τις χειρότερες που γνώρισε η Ευρώπη εδώ και δεκαετίες.

Συνολικά 150 επιβαίνοντες (και πλήρωμα) σκοτώθηκαν. Από τους επιβάτες, 72 ήταν Γερμανοί, ενώ Ισπανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για 49 Ισπανούς πολίτες μεταξύ των θυμάτων.

Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν άγνωστα.

Όχι τρομοκρατία - Δεν εμπλέκεται τρίτος

Εν τω μεταξύ, οι ειδικοί της γερμανικής κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι δεν εμπλέκεται "κάποιος τρίτος" στη συντριβή του Airbus A320 της εταιρείας Germanwings, το οποίο κατέπεσε χθες Τρίτη στις νότιες γαλλικές Άλπεις με 150 επιβαίνοντες, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

«Δεν υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία ότι κάποιος τρίτος εμπλέκεται στη συντριβή», δήλωσε ο Τόμας ντε Μεζιέρ στους δημοσιογράφους, αν και πρόσθεσε ότι οι έρευνες θα εξετάσουν κάθε πιθανότητα.
Εξάλλου χθες ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει στοιχεία ότι η αεροπορική τραγωδία «συνδέεται με την τρομοκρατία».

Σε μήνυμά του που ανέβηκε στον ιστότοπο YouTube, ο επικεφαλής του ομίλου Lufthansa Κάρστεν Σπορ δήλωσε ότι η ασφάλεια των αεροπορικών μεταφορών δεν είναι δεδομένη.

«Η επίσκεψη στο σημείο της συντριβής, μια σοκαριστική στιγμή, με έκανε να κατανοήσω κάτι που όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά: η ασφάλεια των αεροπορικών μεταφορών δεν είναι δεδομένη», υπογράμμισε ο Σπορ.

«Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να εργαζόμαστε σκληρά κάθε ημέρα και κάθε νύχτα. Είναι υπόσχεσή μου και υπόσχεση των 120.000 ανθρώπων που εργάζονται στη Lufthansa σε όλο τον κόσμο ότι αυτή η προτεραιότητα θα εξακολουθήσει να είναι βασικός μας στόχος», πρόσθεσε.

Ο Σπορ επισκέφθηκε χθες Τρίτη το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας, ενώ σήμερα θα μεταβεί στο Ντίσελντορφ και τη Βαρκελώνη για να μιλήσει με τις οικογένειες και τους συγγενείς των επιβαινόντων στο Airbus.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση