GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μιλούν οι συνάδελφοί του: Ποιος ήταν ο πιλότος που έριξε το Airbus

Andreas Lubitz . ο Γερμανός πιλότος ο οποίος κατηγορείται από το Γάλλο εισαγγελέα, ότι έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο της Germanwings, σ...

Μιλούν οι συνάδελφοί του: Ποιος ήταν ο πιλότος που έριξε το Airbus

Andreas Lubitz. ο Γερμανός πιλότος ο οποίος κατηγορείται από το Γάλλο εισαγγελέα, ότι έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο της Germanwings, συμπαρασύροντας στο θάνατο και τους 149 επιβάτες του Airbus 320.

Οι συζητήσεις γύρω από το πρόσωπό του είναι αρκετές και έντονες τις τελευταίες ώρες. Ποιος όμως ήταν ο Lubitz, ο φερομενος ως υπεύθυνος για την τραγωδία στη Νότια Γαλλία;

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Γερμανός συγκυβερνήτης ήταν μέλος σε αερολέσχη από τα εφηβικά του χρόνια, δεδομένου ότι είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα ιπτάμενα μέσα.

Από παιδί ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας χειριστής σε αεροπορική εταιρεία, σύμφωνα με παλαιότερα δήλωσή του που δημοσιεύθηκε από την αερολέσχη μετά από τη συντριβή του αεροσκάφους.

Ο Lubitz ήταν μόνος του στο πιλοτήριο όταν το αεροπλάνο της Germanwings συνετρίβη την Τρίτη το πρωί. Θυμίζουμε ότι  εισαγγελέας της Μασσαλίας Brice Robin δήλωσε ότι την Πέμπτη ότι Lubitz παρουσίασε μια "σκόπιμη επιθυμία να προκαλέσει καταστροφή."

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την αερολέσχη Luftsportclub Westerwald στο Montabaur, βόρειο-δυτικά της Γερμανίας, "o Andreas έγινε μέλος της αερολέσχης, όντας έφηβος. Ξεκίνησε ως μαθητευόμενος και κατάφερε να γίνει πιλότος ενός Airbus 320".

"Ήταν σε θέση να εκπληρώσει το όνειρό του, το όνειρο που του στοίχισε την ίδια τη ζωή του. Τα μέλη της LSC Westerwald θρηνούν για τον Andreas και τα άλλα 149 θύματα", συνέχιζε η ίδια δήλωση, η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Telegraph.

Ο Lubitz ήταν 28 ετών, ζούσε με τους γονείς του στο Montabaur και διατηρούσε σπίτι στο Ντίσελντορφ, σύμφωνα με το δήμαρχο του Montabaur, Gabriele Wieland, ο οποίος μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA.

Εντάχθηκε στη Germanwings τον Σεπτέμβριο του 2013 και είχε στο ενεργητικό περίπου 630 ώρες πτήσης, ενώ πριν από έξι χρόνια είχε διακόψει προσωρινά την καριέρα του, και όταν επανήλθε χρειάστηκε να ξαναδώσει τις απαιτούμενες εξετάσεις για να πάρει έχει και πάλι το δικαίωμα τα πετάει.

Ο κυβερνήτης του αεροπλάνου, τον οποίο ο Lubitz φέρεται να κλείδωσε έξω από το πιλοτήριο, ονομαζόταν Patrick S - σύμφωνα με τη γερμανική Bild -, και ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Είχε εμπειρία τουλάχιστον 10 ετών σε Lufthansa και Germanwings και είχε συμπληρώσει περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης με Airbus 320.

"Ήταν ένα από τα καλύτερα στελέχη της εταιρείας", δήλωσε συνταξιούχος πιλότος της Lufthansa.

"Πολύ αξιόπιστος και ένας από τους καλύτερους πιλότους που είχαμε", πρόσθεσε. "Είμαι 100 τοις εκατό σίγουρος ότι και οι δύο έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Και το πιστεύω ακράδαντα γιατί τον ήξερα πολύ καλά, ήταν από τους καλύτερους με πλούσια εμπειρία."

Οι δύο πιλότοι είχαν εκπαιδευτεί στη σχολή ιπταμένων της Lufthansa στη Βρέμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση