GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο επικεφαλής της Apple δωρίζει την περιουσία του

Ο επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ αποφάσισε να δωρίσει την περιουσία του σε οργανώσεις αρωγής, όπως έχουν κάνει πριν από αυτόν πολλοί άλλοι πλ...

Ο επικεφαλής της Apple δωρίζει την περιουσία του

Ο επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ αποφάσισε να δωρίσει την περιουσία του σε οργανώσεις αρωγής, όπως έχουν κάνει πριν από αυτόν πολλοί άλλοι πλούσιοι Αμερικανοί.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Apple εξήγησε στο αμερικανικό περιοδικό Fortune ότι έχει ξεκινήσει να δίνει διακριτικά χρήματα, όμως επιθυμεί να υιοθετήσει μια πιο συστηματική προσέγγιση: μόλις πληρώσει για τις πανεπιστημιακές σπουδές του ανιψιού του, που τώρα είναι 10 ετών, σκοπεύει να δωρίσει το υπόλοιπο της περιουσίας του σε οργανώσεις.

Το περιοδικό εκτιμά ότι η περιουσία του Τιμ Κουκ, βάσει της συμμετοχής του στην Apple, περίπου στα 120 εκατομμύρια δολάρια, στα οποία προστίθενται οι μετοχές αξίας περίπου 655 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία Apple δεν θέλησε να προσθέσει κάτι στις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από το Fortune.

Το περιοδικό υπενθυμίζει ότι ο Κουκ έχει ήδη εκφράσει δημόσια τη θέση του για προβλήματα όπως η μετάδοση του ιού HIV, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμα και η μεταρρύθμιση στο μεταναστευτικό. Επίσης πέρυσι έγινε ο πρώτος επικεφαλής μιας εταιρείας που περιλαμβάνεται στο Fortune 500, ο οποίος αποκάλυψε την ομοφυλοφιλία του.

Ο Κουκ δεν είναι ο πρώτος πλούσιος Αμερικανός που δωρίζει την περιουσία του σε οργανώσεις αρωγής.

Οι δύο πιο πλούσιοι άνδρες στις ΗΠΑ, ο ιδρυτής του ομίλου Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο επενδυτής Ουόρεν Μπάφετ, ξεκίνησαν μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της οποίας δισεκατομμυριούχοι δεσμεύονται να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση