GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος στη Γερμανία από τις δηλώσεις Βαρουφάκη

Σάλο έχουν προκαλέσει στη Γερμανία, οι δηλώσεις του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από το...

Το ντοκιμαντέρ με το Βαρουφάκη που έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία
Σάλο έχουν προκαλέσει στη Γερμανία, οι δηλώσεις του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από το γερμανικό κρατικό κανάλι ARD.
Όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο Reuters, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε στο ντοκιμαντέρ: "οι άνθρωποι στις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και το Βερολίνο είναι έξυπνοι. Γνώριζαν από το Μάιο του 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της. Ωστόσο ενήργησαν σαν να μη γνώριζαν τίποτα και σαν να μην ήταν χρεοκοπημένη η χώρα".
Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών συνεδρίαζαν στο Eurogroup για την οριστικοποίηση της συμφωνίας για την τετράμηνη παράταση και τις μεταρρυθμίσεις που τη συνοδεύουν.
"Γνωρίζοντας λοιπόν αυτήν την κατάσταση, το να δανείζεις στην πιο χρεοκοπημένη χώρα του κόσμου, σαν να είσαι τριτοκλασάτος διεφθαρμένος τραπεζίτης, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" σημείωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης, σύμφωνα με τη μετάφραση που έδωσαν τα γερμανικά Μέσα, σημειώνει το Reuters.
Το ντοκιμαντέρ που είναι άγνωστο πότε ακριβώς γυρίστηκε και δεν διευκρινίστηκε από το ARD, παρά το γεγονός ότι προβλήθηκε την ώρα του Eurogroup, έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία, με τη γερμανική Bild να χαρακτηρίζει "ανυπόφορο" τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της.
"Αν και η έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο έγινε ο χειρισμός της Ελλάδας είναι τυπική για τον κ. Βαρουφάκη – έναν μαρξιστή οικονομολόγο – τα σχόλια αυτά προκάλεσαν σάλο στη Γερμανία όπου ψηφοφόροι και πολιτικοί γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί στο δανεισμό της Ελλάδας" αναφέρει το Reuters.

2 σχόλια

  1. Μανώλης Αναγνωστάκης

    Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει
    όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα,
    έβλεπα τώρα πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες.

    Μιλάτε, δείχνετε πληγές, αλλόφρονες στους δρόμους.

    Τον πανικό που στραγγαλίζει την καρδιά σας σαν σημαία καρφώσατε σ’ εξώστες, με σπουδή φορτώσατε το εμπόρευμα.

    Η πρόγνωσή σας ασφαλής: Θα πέσει η
    πόλις.

    Εκεί, προσεκτικά σε μια γωνιά μαζεύω με τάξη, φράζω με σύνεση το τελευταίο μου φυλάκιο.

    Κρεμώ κομμένα χέρια στους τοίχους, στολίζω με τα κομμένα κρανία τα παράθυρα, πλέκω με κομμένα μαλλιά το δίχτυ μου και περιμένω
    όρθιος και μόνος σαν και πρώτα περιμένω....
    ---------------------------------
    Πολλοί είναι οι εχθροί σου Βαρουφάκη
    μα πιο πολλοί είναι στην Ελλάδα ..όλοι παίζουν το παιγνίδι τους μεσώ Μ.Μ.Ε και άλλων ...ΚΡΆΤΙΣΤΕ διοτι αν πέσετε και εσείς ΧΩΡΙΣ μάχη ΘΑ ΈΛΘΕΙ το χάος ....βάζουν τους σπιούνους τους να σε αποδημήσουν ..Ο ΛΑΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ..και αν είναι κάποιοι να φοβηθούν ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΙ και το ξέρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας είμαστε λογικοί. Η πολιτική που ασκεί ο εκάστοτε Υπουργός Οικονομικών, είναι η πολιτική που επιλέγει να ασκήσει η εκάστοτε νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας. Κανείς δεν αυτοσχεδιάζει ανεξέλεγκτα, κανένας δεν αυθαιρετεί, ούτε κι εκφράζει αποκλειστικά τις προσωπικές του απόψεις.

    Η άποψή μου είναι ότι ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης, είναι ό,τι καλύτερο έτυχε στον Ελληνικό λαό, όσον αφορά τη θέση του ΥΠΟΙΚ της χώρας.

    Μία νοερή σύγκριση με τους προηγούμενους ''συναδέλφους'' του που είχαν αναλάβει να …υπερασπιστούν τα συμφέροντά μας στο παρελθόν, αρκεί για να καταδείξει τη σαφέστατη διανοητική και γνωσιακή του υπεροχή, καθώς και το αδιαμφισβήτητα ιδιαίτερο ταλέντο του τόσο στο χειρισμό του λόγου όσο και στην παράθεση των επιχειρημάτων.

    Όλα αυτά τα σπάνια και πολύτιμα στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητά του, τον καθιστούν ''επικίνδυνο αντίπαλο'' για τους κοντόφθαλμους, ιδιοτελείς Γερμανούς λογιστές και τα άβουλα πιόνια τους, μιας και η πολιτική αντιπαράθεση καθόλου δεν τους συμφέρει.

    Προτιμούν την στεγνή αντιπαράθεση των αριθμών, που τους επιτρέπει να αφανίζουν ανθρώπινες ζωές, στο όνομα της τοκογλυφικής αριθμητικής.

    Έτσι, πασχίζουν άδικα πληρώνοντας δημοσιεύματα και κάνοντας συνεχείς νευρωτικές δηλώσεις , ν΄ αποδομήσουν τον ...αλλόκοτο εχθρό που λειτουργεί αντισυμβατικά και δεν διστάζει να αποκαλύψει δημοσίως τον ύποπτο ρόλο των γραβατωμένων υπηρετών της Ευρωπαϊκής οικονομικής ελίτ, που δρούν εις βάρος των λαών που τάχα εκπροσωπούν.

    Oι Έλληνες και ο Βόλφανγκ Σόϊμπλε, δε γίνεται να …εξυπηρετούνται, ούτε να είναι ευχαριστημένοι ταυτοχρόνως, από τη δράση και τις τακτικές του ίδιου ανθρώπου.

    Δε φταίει ο κ. Βαρουφάκης που δεν είναι …συμπαθής. Φταίει που ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

    Αυτή η ώρα ήρθε λοιπόν. Να δούμε την αλήθεια. Δεν είναι ούτε φίλοι μας, ούτε και θέλουν το καλό μας.

    Είναι δεσμώτες που σε αγαστή συνεργασία με εκλεγμένους ντόπιους και υπερπρόθυμους κολαούζους, φρόντισαν να μας εγκλωβίσουν και να μας εκβιάζουν σήμερα αισχρά.

    Όταν η θηλιά στο λαιμό σου δεν λύνεται, πρέπει να κόβεται προτού σε πνίξει; Αυτό είναι το μόνο ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση