GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

BDL - Νέα μέτρα ασφαλείας στα πιλοτήρια

Οι γερμανικές αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν σήμερα να υιοθετήσουν τον κανόνα που επιβάλλει την παρουσία δύο προσώπων στο πιλοτήριο των αε...

BDL - Νέα μέτρα ασφαλείας στα πιλοτήρια

Οι γερμανικές αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν σήμερα να υιοθετήσουν τον κανόνα που επιβάλλει την παρουσία δύο προσώπων στο πιλοτήριο των αεροσκαφών καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης, ανακοίνωσε η ομοσπονδία γερμανικών επιχειρήσεων του αεροπορικού τομέα (BDL).

«Οι αεροπορικές εταιρείες μας εισάγουν προσωρινά έναν νέο κανόνα που προβλέπει ότι δύο πρόσωπα θα πρέπει να βρίσκονται διαρκώς στα πιλοτήρια των αεροπλάνων», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η BDL, η ομοσπονδία μέλη της οποίας είναι όλες οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Γερμανίας.

Στην Αυστρία, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Austro Control αποφάσισε να επιβάλει τον ίδιο κανόνα, με αφορμή τη συντριβή του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί «άμεσα», είπε  η εκπρόσωπος της Austro Control, Άντρεα Χάιγκλ. «Ελπίζουμε ότι θα υιοθετηθεί το συντομότερο δυνατόν ένας πανευρωπαϊκός κανονισμός», πρόσθεσε.

Στην πράξη, η απόφαση της Austro Control θα εφαρμοστεί μόνο σε δύο αυστριακές εταιρείες, τις Austrian Airlines και Flyniki οι οποίες είναι θυγατρικές των γερμανικών εταιρειών Lufthansa και Air Berlin αντιστοίχως.

Την Πέμπτη, ο Καναδάς και πολλές μεμονωμένες εταιρείες ανακοίνωσαν την εφαρμογή παρόμοιων μέτρων, ώστε στο πιλοτήριο να μην μένει ποτέ μόνος ο κυβερνήτης ή ο συγκυβερνήτης ενός αεροσκάφους, όπως έγινε στην περίπτωση του Α320 το οποίο πιστεύεται ότι το έριξε σκόπιμα ο νεαρός συγκυβερνήτης συμπαρασύροντας στο θάνατο μαζί του και τους 149 επιβαίνοντες σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση