GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bild για Βαρουφάκη: Είπε ψέμματα, το βίντεο δεν είναι πλαστό

Νέα επίθεση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη εξαπέλυσε η γερμανική εφημερίδα Bild. Αυτή τη φορά για τα όσα είπε σε εκπο...

Bild για Βαρουφάκη: Είπε ψέμματα, το βίντεο δεν είναι πλαστό
Νέα επίθεση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη εξαπέλυσε η γερμανική εφημερίδα Bild.
Αυτή τη φορά για τα όσα είπε σε εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης αναφορικά με το βίντεο που τόν δείχνει να κάνει άσεμνη χειρονομία προς τους Γερμανούς. Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι το βίντεο είναι μονταρισμένο. Ωστόσο η γερμανική εφημερίδα το διαψεύδει.
"Ο Βαρουφάκης είπε ψέματα στην εκπομπή του Γιάουχ;" και υπότιτλο "ο υπουργός Οικονομικών των Ελλήνων ισχυρίζεται ότι το βίντεο είναι παραποιημένο - ειδικοί αμφιβάλλουν", αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Bild.
Σύμφωνα με τον "Conflict Reporter", ειδικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος έχει "συλλάβει" πολλά βίντεο από την Ουκρανία και την Συρία ως κατασκευασμένα , δεν υπάρχει κάποια ένδειξη παραποίησης του βίντεο. "Σκιές, εκφορά και ειδικά η κίνηση του πουκαμίσου όταν ο Βαρουφάκης σηκώνει το χέρι του για να δείξει το δάχτυλο - όλα ταιριάζουν", δηλώνει και εξηγεί ότι εξέτασε το βίντεο τμηματικά, περίπου 40 φορές.
Ο ειδικός σε βίντεο και κινηματογράφο Κώστας Νομικός εκφράζει την βεβαιότητα ότι το βίντεο είναι αυθεντικό: "Δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία ότι το βίντεο είναι αυθεντικό και ότι δεν έχει τύχει επεξεργασίας από κανένα ειδικό εφέ ή μοντάζ. Και η εικόνα και ο ήχος ταιριάζουν, δεν υπάρχει κανένα κόψιμο. Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε ειδικός, είναι προφανές για τον καθένα", δηλώνει.
"Αν το βίντεο πράγματι δεν είναι παραποιημένο, τότε ο Βαρουφάκης συνελήφθη ως ψεύτης ενώπιον ενός ακροατηρίου εκατομμυρίων", αναφέρει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση