GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαριάς σε Γκουρία: Αποφασίστε εάν στηρίζετε τον ελληνικό λαό ή την τρόικα - ΒΙΝΤΕΟ

«Κύριε Γκουρία πρέπει επιτέλους να αποφασίσετε εάν στηρίζετε τον ελληνικό λαό ή την τρόικα» είπε απευθυνόμενος στο Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ...

Μαριάς σε Γκουρία: Αποφασίστε εάν στηρίζετε τον ελληνικό λαό ή την τρόικα - ΒΙΝΤΕΟ

«Κύριε Γκουρία πρέπει επιτέλους να αποφασίσετε εάν στηρίζετε τον ελληνικό λαό ή την τρόικα» είπε απευθυνόμενος στο Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής, Νότης Μαριάς.

Μιλώντας σήμερα στις Βρυξέλλες ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρουσία του κ. Γκουρία ο Νότης Μαριάς επικεντρώθηκε στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση που πλήττει την πατρίδα μας επισημαίνοντας ότι «το 40% του ελληνικού πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ οι  άνεργοι ανέρχονται στο 1,5 εκατ. Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων έφτασαν στο 40% ενώ το σύστημα υγείας έχει διαλυθεί και το 25% του ΑΕΠ χάθηκε τα τελευταία 5 χρόνια».

Και όμως, συνέχισε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «το χρέος αυξήθηκε από το 123% του ΑΕΠ στο 181% στα τέλη του 2014. Η φορομπηχτική πολιτική της τρόικας έκανε τους φτωχούς φτωχότερους. Τα χαμηλά εισοδήματα επιβαρύνθηκαν κατά 337% και τα πλούσια εισοδήματα μόνο κατά 9%. Το 45% των συνταξιούχων  δηλαδή 1.186.650 συμπατριώτες μου παίρνουν συντάξεις κάτω από τα όρια της φτώχειας, δηλαδή κάτω από  665 ευρώ, ενώ το 60% των συνταξιούχων παίρνει συντάξεις μέχρι 800 ευρώ».

Όπως σημείωσε ο Νότης Μαριάς,  «η Ελλάδα πήρε τα τελευταία χρόνια 214 δισεκ. ευρώ ως δάνεια από την τρόικα, τα οποία όμως δεν επενδύθηκαν στην πραγματική οικονομία γιατί αν είχαν επενδυθεί δεν θα είχαμε μαζική ανεργία των νέων που έφτασε στο 51,2%. Μια χαμένη γενιά όπως είπατε και εσείς κ. Γκουρία. 200.00 νέοι Έλληνες επιστήμονες μετανάστευσαν στο εξωτερικό, δηλαδή το 2% του πληθυσμού». 

Και ο Νότης Μαριάς αφού διερωτήθηκε: «γιατί φτάσαμε σ' αυτά τα αποτελέσματα» επισήμανε ότι αυτά συνέβησαν «διότι το μνημόνιο και η τρόικα εφάρμοσαν μια καταστροφική πολιτική στην Ελλάδα, Μια βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, μια επιθετική λιτότητα, αντί να στραφεί η δημοσιονομική  πολιτική στην ανάπτυξη.  Μερικοί πίστευαν ότι δήθεν μπορούσε να στηριχθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα στο άνοιγμα των ‘δήθεν’ κλειστών επαγγελμάτων και προέταξαν την περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που διέλυσε τον κλάδο των ελευθέρων επαγγελμάτων και αύξησε την ανεργία. Από την αρχή της κρίσης έχουν κλείσει 230 000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Και όμως η τρόικα συνεχίζει την ίδια στρατηγική. Ο Ντράγκι προκαλεί πιστωτική ασφυξία στην Ελλάδα ενώ μοιράζει πάνω από 1,1 τρισεκ. ευρώ για αγορά κρατικών ομόλογων πλην Ελλάδας. Η τρόικα απαιτεί την ιδιωτικοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων για να δοθούν αντί πινακίου φακής στην Fraport. Αυτή είναι η περίφημη στροφή στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ζητά η τρόικα.

Με βάση όλα αυτά κ. Γκουρία ως επικεφαλής του ΟΟΣΑ τι προτείνετε για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανεργίας στην Ελλάδα;

Πρέπει να γίνει διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους της Ελλάδας; Το οποίο χρέος άλλωστε είναι και επονείδιστο (οdious debt).

Γιατί κ. Γκουριά πρέπει και εσείς ως Γ.Γ. του ΟΟΣΑ να αποφασίσετε εάν στηρίζετε τον ελληνικό λαό ή την τρόικα».

Απαντώντας ο Γ.Γ. του ΟΟΣΑ κ. Γκουρία «κάλυψε στην ουσία την τρόικα και δεν είπε κουβέντα για την ανθρωπιστική κρίση, την φτώχεια και την ανεργία που πλήττει τον ελληνικό λαό. Αφού κατηγόρησε αόριστα την  Ελλάδα που παρουσίασε, όπως είπε, το έλλειμμα στο 5% αντί για 15%,  στη συνέχεια περιορίστηκε στη συμφωνία συνεργασίας με την νέα Ελληνική κυβέρνηση σε θέματα πάταξης της φοροδιαφυγής και αναδιοργάνωσης της δημόσιας διοίκησης. Χαρακτηριστικό της ομιλίας του Γκουρία ήταν ότι κατέληξε επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να αναζητούμε το ποιος φταίει για την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα αλλά να κοιτάξουμε μπροστά.

Ωραία δικαιολογία για τον εξωραϊσμό και την κάλυψη της καταστροφικής πολιτικής της τρόικας στην Ελλάδα. Και να μην ξεχνάμε βέβαια και τις ευθύνες Γκουρία για την περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που διέλυσε τους  ελεύθερους επαγγελματίες της πατρίδας μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Περισσότερο όμως από τον Γκουρία ενοχλήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής ο οποίος προσπάθησε με διαδικαστικά τερτίπια να διακόψει το Νότη Μαριά.

Αλλά βεβαίως δεν του πέρασε αφού ο Νότης Μαριάς συνέχισε την καταγγελία του κατά της τρόικας και των δανειστών.

Ακολουθεί το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά και την απάντηση του Γ.Γ. του ΟΟΣΑ Γκουρία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση