GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φοβήθηκα για την Ελλάδα κι έβγαλα τα λεφτά μου στο εξωτερικό, δηλώνει ο Χαρδούβελης...

Σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας στο STAR, ο τέως Υπουργός Οικονομικων, παραδέχθηκε ότι μετέφερε αυτά τα ποσά, λέγοντας ότι τα έβγ...

Σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας στο STAR, ο τέως Υπουργός Οικονομικων, παραδέχθηκε ότι μετέφερε αυτά τα ποσά, λέγοντας ότι τα έβγαλε λίγα-λίγα διότι έκανε την διαδικασία από το σπίτι του μέσω internet.

Δημοσιογράφος: «Γιατί το κάνατε αυτό;»

Χαρδούβελης:«Διότι φοβήθηκα και εγώ ότι η χώρα θα καταρρεύσει το 2012 και θα έχανα τα χρήματά μου».

Ο Γκίκας Χαρδούβελης επανέλαβε πως όλα όσα έκανε έγιναν με απολύτως νόμιμο τρόπο και υποστήριξε πως έπεσε θύμα, καθώς κανείς δεν τον ενημέρωσε θεσμικά, αλλά έμαθε για το θέμα από τον Τύπο.

Σύμφωνα με το έγγραφο Νιλολούδη που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Real News:

-To 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

-Το 2012 έστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

-Στον τραπεζικό του λογαριασμό σε τράπεζα του Τζέρσει - ένα νησί οικονομικό παράδεισο - έβγαλε το 2012 το ποσό των 362.417 χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα, τα χρήματα τα έβγαλε τον Μάιο του 2012 μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων και όταν αποχωρούσε από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου εργαζόταν ως σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

-Έκανε 56 μεταφορές χρημάτων στο διάστημα αυτό, καθώς μετέφερε μικρά ποσά από 7.000 έως 9.000 ευρώ. Κι αυτό καθώς σε ποσά πάνω από 10.000 ευρώ ενεργοποιείται ο έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ από fon1972

2 σχόλια

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    Σήμερα το παγκόσμιο κεφάλαιο, χρηματιστήρια, τράπεζες, επενδυτές, υπερβαίνουν οποιαδήποτε κυβέρνηση στον πλανήτη….. Μέχρι και οι ΗΠΑ είναι καταχρεωμένες.....

    Φαντάζεστε να ζητήσουν οι δανειστές της αμερικανικής κυβέρνησης άμεση εξόφληση του χρέους???..

    Η αμερικανική οικονομία θα καταρρεύσει εν ριπεί οφθαλμού...δεν υπάρχει επιτυχής διαφυγή αν δεν αλλάξει αυτό το σύστημα τον ασύδοτων αγορών εκ βάθρων.....

    Σίγουρα τα πολιτικά κόμματα οποιασδήποτε χώρας και απόχρωσης , αλλά ούτε κυβερνήσεις δεν ελέγχουν πια την οικονομία, την παγκόσμιας οικονομίας τις οποίας οι δυνάμεις τους είναι ανεξέλεγκτες και παγκόσμιες…

    Τα κράτη είναι εξ ορισμού είναι υποχρεωμένα να δρουν μόνο στα πλαίσια της επικράτειάς τους....Όμως η οικονομία δεν ασχολείται πλέον ΜΟΝΟ σε τοπικό επίπεδο, η τη νομοθεσία του τοπικού κράτους η στης προτιμήσεις ή σύστημα αξιών των κατοίκων του...

    Η παγκόσμια οικονομία δρα ανεξέλικτα χωρίς κανόνες σε όλο ΤΟΝ ΠΛΑΝΉΤΗ δεν την ενδιαφέρει ΤΙΠΟΤΑ εκτός από το κέρδος με όποιο κόστος που λέει και ο ποταμός..

    Η ανεξέλεγκτη οικονομία δρα ως έξεις: Μόλις στην οικονομία διαπιστωθεί σύγκρουση, παίρνουν τα laptop, τα i-pad και i-phones και μετακομίζουν σε χώρες σαν το Μπανγκλαντές, όπου βρίσκουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε εργατικά χέρια που κοστίζουν 2 δολάρια τη μέρα…. Υπάρχει αυτό που λέει ο Ισπανός κοινωνιολόγος Μανουέλ Καστέλς αποκαλεί ,χώρο των ροών , (space of flows)….

    Εκατομμύρια δολλάρια μεταφέρονται ελεύθερα, με το πάτημα ενός πλήκτρου στον υπολογιστή….

    Έτσι λοιπόν, από τη μια μεριά έχουμε την εξουσία της οικονομίας που είναι απελευθερωμένη από τον πολιτικό έλεγχο, και από την άλλη έχουμε την πολιτική, που συνεχώς πάσχει από ΕΛΛΕΙΜΑ εξουσίας Δεξιάς η Αριστερής... ΆΠΛΑ η ΠΟΛΙΤΙΚΉ εξουσία εξατμίζεται στον χώρο των ροών….

    Η πολιτική είναι τοπική, ΕΝΏ η οικονομική εξουσία παγκόσμια ΜΕ πιο αδύναμος κρίκος ΌΛΑ τα Κράτη που είναι παγιδευμένα μεταξύ δύο πυρών, του ΕΝΘΟΥΣ από τη μια και των ΑΓΟΡΏΝ από την άλλη...

    Οι θεσμοί εθνικού επιπέδου (κόμματα, κυβέρνηση, βουλή κλπ.) δε μπορούν να αντεπεξέλθουν στην ελεύθερη αγορά που δρα χωρίς κανόνες, οι θεσμοί αυτοί όπως είναι σήμερα (κόμματα, κυβέρνηση, βουλή κλπ.) είναι παιγνιδάκι στα χέρια τον ελεύθερων - ΑΝΏΝΥΜΩΝ δυνάμεων της ελεύθερης αγοράς...

    Η ιδέα της εθνικής κυριαρχίας αποτελεί αυταπάτη, αφού δεν υπάρχει ούτε ΈΝΑ έθνος που να είναι κυρίαρχο στον πλανήτη....

    Ακόμη και οι πολύ θαρραλέοι πολιτικοί, χρειάζεται να παρακολουθούν τις αντιδράσεις των αγορών...

    Παντού κυριαρχούν μόνο τα χρηματιστήρια που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να παρακολουθούν τις ισοτιμίες των νομισμάτων κι όταν εντοπίσουν μια αδυναμία, να τη διογκώνουν μέχρι να πάρει διαστάσεις τεράστιου προβλήματος, μέσω των Μ.Μ.Ε και της πληροφορικής, ώστε να οδηγήσουν σε πτώση των μετοχών και υποτιμήσεις και να δημιουργήσουν συνθήκες κερδοσκοπίας για το μεγάλο παγκόσμιο κεφάλαιο...


    Δε βλέπω κάποια αρχή ικανή να επιβάλει κάτι διαφορετικό ΣΉΜΕΡΑ και πιστεύω ότι για να υπάρξει θέλει δεκαετίες...

    Όμως θα πρέπει κάποια στιγμή και τα κράτη να πουν τι θέλουν: θέλουν πόλεμο θα τον έχουν… Επιθυμούν ειρήνη? μπορούν να την αποκτήσουν…


    Η μόνη ριζική λύση ΣΉΜΕΡΑ είναι να εδραιωθεί ένας τρόπος ζωής, που θα καταστήσει το υπάρχον σύστημα έκπτωτο… Δηλαδή, να σταματήσει το σκεπτικό τού να δανείζονται ΌΛΟΙ ακόμα και σε επίπεδο κρατών…

    Θα πρέπει να υιοθετηθεί ένας τρόπος ζωής που θα παρέχει σε κάποιο βαθμό ασφάλεια σε όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    Και όσοι μας λένε ότι θα βρέξη λεφτά από την Ε.Ε και εμείς θα είμαστε στην απέξω εγώ λέω ΜΑΚΆΡΙ ,διότι τα (βρεγμένα) λεφτά σημαίνουν και νέα Δάνεια για να πληρωθούν ΠΆΛΙ δάνεια αυτό είναι 1000% ΛΑΘΟΣ σε τέτοιο περιβάλλον μόνο οι κερδοσκόποι μπορούν να κάνουν πάλι ΚΌΛΠΑ.....

    Αντιθέτως αν ζει ένα κράτος με αυτά που παράγεις και να αποπληρώνεις τα παλαιά δάνεια με ρήτρα ανάπτυξης ΤΌΤΕ σε αυτό περιβάλλον οι κερδοσκόποι ΔΕΝ μπορούν να κάνουν ΤΊΠΟΤΑ ...

    Δεν βλέπεται ότι η ΧΑΡΆ τους είναι ΜΌΝΟ να μας δανείζουν...

    Το πρόβλημα μας είναι ο υπερβολικός καταναλωτισμός που μας κυριαρχεί...

    Δεν μιλάμε φυσικά για λιτότητα, αλλά για αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου της ζωής μας με έμφαση μόνο στην ικανοποίηση των αναγκών και όχι την ικανοποίηση της καταναλωτικης μας τρέλας ….

    Ο κόσμος σπαταλάει χρήματα για την απόκτηση διάφορων gadgets, όπως για παράδειγμα να αγοράζεις καινούριο κινητό, χωρίς το παλιό να έχει βλάβη ..ΓΙΑΤΊ???...π.χ Η ομάδα μου ο ΟΦΗ καταστράφηκε διότι έκανε εισαγωγή παιχτών== δάνεια και συν αυτό κατέστρεφε μαζί και την δίκη του παράγωγη αθλητών, ο λόγος ήταν η πίεση του κόσμου που ήθελαν σε κάθε ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ περίοδο 100 Μαραντόνες ,οι διοίκησης υπέκυπταν ΤΩΡΑ απλώς πτωχεύσαν..

    Μερικοί τους έλεγαν για τον νόμο Μποσμάν =(νόμος ελεύθερων αγορών) ΆΛΛΑ αυτό που δεν έλεγε ΠΌΤΕ αυτός ο νόμος ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ αγόραζε = χρεώσου ΟΜΩΣ έλεγε και λέει ρητά και κατηγορηματικά πλήρωσε …

    Μ’αυτόν τον τρόπο ασκούνται πιέσεις από παντού και απαιτείται θάρρος και αντοχή για να αντισταθεί κανείς στον καταναλωτισμό.

    .Δεν βλέπω ριζοσπαστικές αλλαγές σύντομα, αλλά είμαι σίγουρος, πως είναι στο πρόγραμμα οι νέες τεχνολογίες είναι η μόνη ελπίδα τον κρατών ώστε να μπουν όλοι και όλα σε μια τάξη, ελπίζω ο 21ος αιώνας να είναι αφιερωμένος στην επανασύνδεση εξουσίας και πολιτικής, μέσα από συλλογική δράση και κοινούς στόχους..

    ΘΥΜΆΣΤΕ παλαιότερα Οποιοσδήποτε μπορούσε να χρεωθεί η έχει χρεωθεί.. Ακόμα και τα εγγόνια μας είναι ήδη χρεωμένα, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι Θα πληρώνουν όλοι δυστυχώς για πολλά πολλά χρόνια του καταναλωτικού οργίου… Η παρθένα περιοχή των ανθρώπων που χρεώνονταν απέφερε τεράστια κέρδη αυτά λιγόστεψαν και τώρα είναι μηδαμινά, σύμφωνα με το νόμο της φθίνουσας απόδοσης….

    Άλλες εποχές όταν κανείς χρωστούσε η αντίδραση των τραπεζών δεν ήταν όπως σήμερα να στείλουν τον κλητήρα, αλλά το αντίθετο: έστελναν ένα πολύ ευγενικό γράμμα, με το οποίο προσέφεραν ένα νέο δάνειο για να αποπληρωθεί το προηγούμενο χρέος!!!!!….

    Αυτό συνεχίστηκε για χρόνια, μέχρι και εισήγαγαν ακόμα και τα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου, που σήμαινε ότι ακόμη και οι άνθρωποι που δεν μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδά τους με τα έσοδα, μπορούσαν να πάρουν δάνεια κ.λ.π…

    Τελικά αυτή η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και έτσι δημιουργήθηκε η χρηματοπιστωτική κρίση…. η φούσκα έσπασε.... όμως ούτε η ιδέα της κας Μέρκελ η άλλων πολιτικών να υποστηρίζονται η τράπεζες και να τους δίνουν όλο και περισσότερα δάνεια δυστυχώς και αυτή είναι πολύ κοντόφθαλμη πολιτική και έχει πια εξαντληθεί...

    Αν αποφασίσουν τα έθνη πως πρέπει να δρουν... σε καθεστώς μόνο ανταγωνισμού μέχρι εξόντωσης ΤΟΝ Λαών τους και όχι φιλικής συνεργασίας και αυτό μπορεί γίνει με μεγάλο κόστος είναι ένας Γ! παγκόσμιος πόλεμος χωρίς καν φύλο συκής....Επομένως, κάθε αλλαγή είναι εφικτή αλλά είναι θέμα πολιτικής βούλησης και τίποτα άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση