GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποχωρεί ο φτωχότερος Πρόεδρος...

Τα ηνία της Ουρουγουάη παρέδωσε ο Χοσέ Μουχίκα o φτωχότερος ηγέτης στον κόσμο. Ο Χοσέ Μουχίκα είχε προκαλέσει τον παγκόσμιο θαυμασμό μ...

Τα ηνία της Ουρουγουάη παρέδωσε ο Χοσέ Μουχίκα o φτωχότερος ηγέτης στον κόσμο.
Ο Χοσέ Μουχίκα είχε προκαλέσει τον παγκόσμιο θαυμασμό με τον ασκητικό βίο του.
Δε φόρεσε ποτέ γραβάτα, ακόμα και εκτός του αγροκτήματός του και απαρνήθηκε το προεδρικό αυτοκίνητο. Επέμενε να κυκλοφορεί με ένα Volkswagen Beetle του 1987 το οποίο είναι και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του.
Το μεγαλύτερο μέρος του μισθού δώριζε σε φιλανθρωπίες διατηρώντας ένα ποσό μόνο για τα απαραίτητα. Δεν ταξίδευε ποτέ στην πρώτη θέση και δεν επωφελήθηκε των υπόλοιπων δωρεάν παροχών του αξιώματος.
«Τι να το κάνω όλο αυτό το ποσό; Οι περισσότεροι κάτοικοι της χώρας ζουν με πολύ λιγότερα. Εμένα είναι επιλογή μου αυτός ο λιτός τρόπος ζωής. Επέλεξα να μην έχω πολλά υπάρχοντα, ώστε να μπορώ να ζω όπως θέλω εγώ. Μπορεί να φαίνομαι ως εκκεντρικός γέρος, αλλά επιτρέψτε μου να ζω όπως εγώ έχω επιλέξει να νιώθω ευτυχισμένος.» είχε δηλώσει ο ίδιος.
Ακόμα, είχε αρνηθεί τον τίτλο του φτωχότερου προέδρου του κόσμου. «Εγώ δεν νιώθω φτωχός. Φτωχός είναι όποιος αγωνίζεται να διατηρήσει ένα πολυτελές επίπεδο ζωής επιθυμώντας όλο και περισσότερα υλικά αγαθά.»
Κατά τη θητεία του θέσπισε πρωτοποριακούς νόμους νομιμοποίηση κάνναβης, εκτρώσεων και γάμων ομοφυλοφίλων.
Τώρα ο Χοσέ Μουχίκα σκοπεύει να υιοθετήσει 40 παιδιά φτωχών οικογενειών τα οποία θα στεγάσει στο αγρόκτημά του και θα τα διδάξει πώς να γίνουν αγρότες και να εκμεταλλευτούν τη γη του μιας και ο ίδιος δεν έχει παιδιά.
Την προεδρία της Ουρουγουάης αναλαμβάνει ο Ταμπάρε Βάσκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση