GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψυχρή η υποδοχή της επιστολής Βαρουφάκη

Του Τάσου Δασόπουλου Δύσκολη προοιωνίζεται η διαπραγμάτευση της Δευτέρας για τον υπουργό Oικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αφού η 11σέλιδη επιστο...

Ψυχρή η υποδοχή της επιστολής Βαρουφάκη

Του Τάσου Δασόπουλου

Δύσκολη προοιωνίζεται η διαπραγμάτευση της Δευτέρας για τον υπουργό Oικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αφού η 11σέλιδη επιστολή του με τις επτά μεταρρυθμίσεις που έστειλε χθες στον πρόεδρο του Eurorgroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, έτυχε ψυχρής υποδοχής, καθώς δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το γεγονός αυτό, δεν είναι καθόλου ευοίωνο για τις προσδοκίες που έχει η ελληνική πλευρά, σχετικά με την εξασφάλιση μιας προκαταβολής από την δόση των 7,2 δις ευρώ  -που αρχικά ο υπουργός Οικονομικών είχε απορρίψει - αλλά και την επαναφορά της φθηνής ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες.

Η φορολόγηση των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών, όπως αναφέρουν παράγοντες της συγκεκριμένης αγοράς, θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί εδώ και περίπου δύο χρόνια, όταν το ΤΑΙΠΕΔ είχε πουλήσει τις άδειες στον ΟΠΑΠ, οι οποίες περιμένουν από τότε να ενεργοποιηθούν, αφού υπήρξαν πλήθος νομικά και τεχνικά προβλήματα, πριν αρχίσουν να αποδίδουν στον όποιο ιδιοκτήτη τους.

Παρ’ όλα αυτά, είναι το μόνο μέτρο που δίνει κάποιο πρόσθετο έσοδο, 500 εκατ. ευρώ το χρόνο, στον προϋπολογισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση