GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαμός τη νύχτα στη Βουλή. Αποχώρησε η ΝΔ ύστερα από καβγά με την Κωνσταντοπούλου...

Με  έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη ...

Με  έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ολοκληρώθηκε η πρωτολογία  του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Ο καβγάς ξεκίνησε από τον τρόπο, με τον οποίο ο κ. Σαμαράς θέλησε να υπερασπιστεί τον Σταύρο Παπασταύρου, απέναντι στις αιχμές που άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή ξένα δημοσιεύματα για την εμπλοκή του στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και κάλυψη του.
"Μιλήσατε για δικό μου συνεργάτη, επειδή εγώ είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής" ξεκίνησε να λέει ο κ. Σαμαράς, τον οποίο διέκοψαν, τόσο οι αντιδράσεις των βουλευτών από την αίθουσα, όσο και η κ. Κωνσταντοπούλου που τον κάλεσε να μην υποτιμά τις γυναίκες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απάντησε στην Πρόεδρο της Βουλής, αλλά είπε ειρωνικά σε βουλευτές που γελούσαν ή διαμαρτύρονταν για το σχόλιο του: "Σας αρέσει η τεθλασμένη;", προσθέτοντας: "Σας αρέσει να ευνοείτε και να μη το λέτε;".
"Θέλω να πω ότι σε αυτή την αίθουσα διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δεν θα ξανακουστούν" είπε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά.
"Ιδίως μάλιστα που σήμερα επισκέπτεται τη χώρα μας ο εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οφείλατε να είστε πιο εγκρατής σε τέτοιες διατυπώσεις" πρόσθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στη φράση του κ. Σαμαρά "είμαι της αντρικής σχολής".

Συνέχεια στην κόντρα του με την Πρόεδρο της Βουλής έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη δευτερολογία του. Όταν χτύπησε το κουδούνι σχολίασε: "Η Πρόεδρος της Βουλής που γρήγορα χτυπά το κουδούνι σε μένα" για να του απαντήσει η κ. Κωνσταντοπούλου: "Είναι αυτόματο κ. Σαμαρά". Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς ακούστηκε να λέει ότι "μου έκλεινε διαρκώς το μικρόφωνο και έκανε σχόλια και παρατηρήσεις στην ομιλία μου, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν".
Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο πρόεδρος της Ν.Δ. απευθύνθηκε εκ νέου στην Πρόεδρο της Βουλής "μια που σας έθιξα και μιλήσατε για σεξισμό, ο Πλούταρχος λέει ότι η ανδρεία είναι αρετή και των γυναικών, επομένως να μην παρεξηγείστε τόσο εύκολα".
Η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε για προσωπικές επιθέσεις ανοίκειες και συκοφαντικές και απευθυνόμενη στον Άδωνι Γεωργιάδη είπε "κ. Άδωνι αναστατωθήκατε μάλλον από τις αναφορές στη λίστα Λαγκάρντ".
"Δε σας επιτρέπω, είναι η τελευταία φορά", φώναξε ο κ. Σαμαράς. "Το λόγο έχει ο κ. Κατρούγκαλος και μην απευθύνεστε στο προεδρείο απειλητικά. Καθίστε κάτω κ. Σαμαρά, θα έχετε το λόγο μετά", απάντησε η Πρόεδρος της Βουλής.
Στο σημείο αυτό άρχισε να διαμαρτύρεται ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ότι δεν επιτρέπεται να δοθεί ο λόγος στον κ. Κατρούγκαλο με την κ. Κωνσταντοπούλου να κατηγορεί τον προκάτοχο της ότι αυτό που κάνει είναι αντικοινοβουλευτικό, προσθέτοντας: "Βλέπω για συναινετική διάθεση καλά τα πάτε πάντως".
Ο κ. Μεϊμαράκης άρχισε να φωνάζει ότι θα αποχωρήσει, ο κ. Κατρούγκαλος επικαλέστηκε τον κανονισμό της βουλής, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής "το αυτό που σας λέω εγώ που απευθύνετε δεν ξέρω που, να το απευθύνετε εκτός αιθούσης".
Έπειτα από την απόφαση της Προέδρου της Βουλής να δώσει το λόγο, επί προσωπικού, στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από τη Βουλή λίγο πριν τις 12 το βράδυ.
Φεύγοντας από την αίθουσα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, έλεγε ότι αυτά που συμβαίνουν είναι ντροπή, ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν συμπεριφέρεται ως πρόεδρος ολόκληρης της Βουλής αλλά ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνιζε ότι έχει ζήσει στη Βουλή δύσκολες στιγμές με τον Αλευρά πρόεδρο, αλλά αυτά που έγιναν σήμερα δεν τα έχει ξαναδεί ποτέ.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Βουλής υπερασπίστηκε την απόφαση της να δώσει τον λόγο επί προσωπικού στον κ. Κατρούγκαλο, επικαλούμενη τον κανονισμό της Βουλής αλλά και τις αναφορές στο πρόσωπο του, που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ.
Από την πλευρά του, ο κ. Κατρούγκαλος, έκανε λόγο για συκοφαντίες που κατέπεσαν και για χαλκεία με τα οποία, όπως είπε, έχει δώσει ραντεβού τον Ιούνιο στα δικαστήρια.

Σαμαράς: Κάναμε προσπάθεια συναίνεσης και εισπράξαμε ύβρεις
"Σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση, ήρθαμε για υποστήριξη των ελληνικών θέσεων, για προσπάθεια συναίνεσης. Αντ' αυτού εισπράξαμε ύβρεις" δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στους δημοσιογράφους εξερχόμενος της Βουλής και πρόσθεσε:
"Η πρόεδρος της Βουλής δυναμίτισε κυριολεκτικά τη συζήτηση, παρουσία ενός αμήχανου και αμίλητου πρωθυπουργού. Ελπίζω να γίνει σαφές και πιστεύω να έγινε σαφές, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον να δεχτεί μια τέτοια παράσταση, συντονισμένη από εκείνους οι οποίοι δεν θέλουν βοήθεια αλλά θέλουν διχασμό. Εμείς αυτό δεν το επιθυμούμε και θα κάνουμε τον παν να μην συμβεί ποτέ. Γιατί το μεγάλο πλεονέκτημα των Ελλήνων στα δύσκολα μπορεί να είναι ενωμένοι και ο καθένας να κάνει τις υποχωρήσεις που πρέπει".
Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για ένα περιβάλλον όπου "τόσο η Πρόεδρος της Βουλής όσο και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής έπαιζαν ένα ρόλο που δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει".
"Όταν ο εκπρόσωπος της ΧΑ ομιλεί ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταφερόμενος εναντίον της ΝΔ, αυτό και μόνο σημαίνει ότι το περιβάλλον ήταν τέτοιο που πραγματικά δυναμίτισε όλη αυτή τη συζήτηση. Αλλά επειδή πιστεύω ότι ζούμε σε ένα δημοκρατικό καθεστώς θα περιφρουρήσουμε τη βουλή των Ελλήνων από τέτοια φαινόμενα απαράδεκτα. Νομίζω ότι περάσαμε το μήνυμα ότι είναι η τελευταία φορά" κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων αναφορικά με το ενδεχόμενο η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Βουλής ο κ. Σαμαράς ωστόσο δεν θέλησε να απαντήσει και αποχώρησε από το κοινοβούλιο.

2 σχόλια

  1. βρε δεν πάτε στο διάολο..κωλόπαιδα ..

    βγαίνετε μιλάτε όσο γουστάρετε μιλάτε απειλητικά στο προεδρείο της βουλής, ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΚΑΤΗΓΟΡΕΊΤΕ ΤΗΝ ΧΡΊΣΗ ΑΥΓΉ!!!...ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ ΚΩΛΌΠΑΙΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πινοκιο κατρουγκαλε
    http://agonaskritis.gr/%CF%88%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση