GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι είπαν Τσίπρας και Μέρκελ. Έλιωσε ο πάγος μεταξύ τους...

Τσίπρας: Δεν πρέπει να γκρεμίσουμε ό,τι θετικό έγινε τα τελευταία 5 χρόνια - Ολοκληρώνουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή επί το δικαιότερον...

Τσίπρας: Δεν πρέπει να γκρεμίσουμε ό,τι θετικό έγινε τα τελευταία 5 χρόνια - Ολοκληρώνουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή επί το δικαιότερον - Δεν ζήτησα από την Μέρκελ να πληρώσει μισθούς και συντάξεις - Ηθικό και όχι υλικό θέμα το κατοχικό δάνειο και οι γερμανικές επανορθώσεις.
Μέρκελ: Οι αποφάσεις για τη ρευστότητα λαμβάνονται από το Eurogroup αφού λάβουν υπόψη τις απόψεις των θεσμών
Να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις κάλεσε την Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε από κοινού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.
Η κ. Μέρκελ είπε πως έχει πολύ θερμές και ουσιαστικές επαφές με το λαό της Ελλάδας και ότι επιθυμεί να συνεργαστούν οι δύο χώρες «με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα η καγκελάριος είπε ότι θα πρέπει τα οικονομικά στοιχεία να είναι σαφή, τονίζοντας ότι τις αποφάσεις θα τις λάβουν οι θεσμοί.
«Πρέπει να υπάρξει ένας ισοσκελισμένος προϋπολογισμός. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις σε πολλούς τομείς», τόνισε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε για μία ακόμη φορά ότι οι αποφάσεις σε σχέση με τη ρευστότητα είναι αποφάσεις που θα λάβει το Eurogroup, και όχι η Γερμανία, μετά την αποτίμηση των θεσμών.
Όσον αφορά στο θέμα των αποζημιώσεων η κυρία Μέρκελ είπε ότι για το Βερολίνο το θέμα έχει κλείσει.
«Γνωρίζουμε πόσο υπέφεραν οι Έλληνες από το ναζιστικό καθεστώς. Δεν το αγνοούμε. Θα έχουμε συζητήσεις με την Ελλάδα για το ταμείο του μέλλοντος », πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τον διάλογο, για να γεφυρωθούν οι όποιες διαφωνίες υπάρχουν.
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας είπε πως η Ελλάδα συμπληρώνει πέντε χρόνια από την εφαρμογή ενός προγράμματος διάσωσης, που επέφερε μια πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή, ωστόσο, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «δεν ήταν success story».
«Αυτά τα πέντε χρόνια στην Ελλάδα είχαμε πολύ μεγάλη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων», ανέφερε.
Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πως είναι λάθος και απλουστευτικό να λέμε ότι για όλα τα δεινά που μας έχουν βρει, φταίνε οι ξένοι και πρόσθεσε ότι «πρέπει όχι να γκρεμίσουμε ό,τι θετικό έγινε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής».
«Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι να σπάσουμε τα στερεότυπα. Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες, οι Γερμανοί δεν φταίνει για όλα τα δεινά του τόπου», ανέφερε.
Σημειώνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έφθασε στην καγκελαρία με τη συνοδεία του στις 6.00 ώρα Ελλάδος και έγινε δεκτός με όλες τις προβλεπόμενες τιμές από την κυρία Ανγκέλα Μέρκελ, η οποία του επιφύλασσε εντυπωσιακή υποδοχή.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη δείπνο εργασίας της κυρίας Μέρκελ και του κ. Τσίπρα, ενώ σημειώνεται πως τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Βερολίνο: Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο νομικός και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Βαγγέλης Καλπαδάκης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

2 σχόλια

  1. ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ ;
    ΟΛΟΣ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΝΟΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ
    ΑΠΟ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ;
    DEFAULT & EXIT !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ ;
    ΟΛΟΣ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΝΟΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ
    ΑΠΟ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ;
    DEFAULT & EXIT !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση