GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι γυναίκες ζουν περισσότερο αλλά οι άνδρες είναι πιο υγιείς

Οι άνδρες ζουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους έχοντας μια καλή υγεία, ωστόσο οι γυναίκες εξακολουθούν να έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο...

Οι γυναίκες ζουν περισσότερο αλλά οι άνδρες είναι πιο υγιείς

Οι άνδρες ζουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους έχοντας μια καλή υγεία, ωστόσο οι γυναίκες εξακολουθούν να έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης από ότι οι άνδρες, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.

Τα νέα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών το προσδόκιμο ζωής με καλή υγεία για ένα νεογέννητο κοριτσάκι στην Μ. Βρετανία , έχει μειωθεί κατά σχεδόν τέσσερις μήνες. Αλλά κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, το χρονικό διάστημα που τα νεογέννητα αγόρια αναμένεται να ζήσουν σε καλή υγεία έχει αυξηθεί ελαφρώς.

Τα τελευταία στοιχεία συγκεντρώθηκαν από την Ετήσια Έρευνα Πληθυσμού, που διεξάγεται κάθε χρόνο από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών. Το προσδόκιμο επιβίωσης υπολογίζεται από τον αριθμό των ατόμων που δηλώνουν ότι έχουν ένα καλό επίπεδο υγείας ή ένα πολύ καλό επίπεδο υγείας.

Οι ειδικοί λένε ότι οι αλλαγές αυτές είναι αποτέλεσμα των μεγάλων οικονομικών, βιομηχανικών και οικογενειακών αναταραχών των τελευταίων 50 ετών. Οι άνδρες είναι πιθανότερο να ζήσουν περισσότερο , γιατί λίγοι δουλεύουν σε επικίνδυνες βιομηχανικές θέσεις εργασίας , όπως ο άνθρακας. Οι γυναίκες, ωστόσο, είναι όλο και πιο πιθανό να περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε απαιτητικές θέσεις εργασίας, καθώς και στην ανατροφή των παιδιών.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένα νεογέννητο κοριτσάκι που γεννήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 2011 – 2013 στην Μ. Βρετανία, θα ζούσε για περίπου 63,9 χρόνια με καλή υγεία. Το αντίστοιχο νούμερο κατά την περίοδο 2009-2011 ήταν 64,2 χρόνια. Αντίθετα ένα αγόρι θα μπορούσε να ζήσει με μια καλή υγεία για περίπου 63,3 χρόνια, αν είχε γεννηθεί κατά την περίοδο 2011 - 2013, σε σύγκριση με τα 63,2 χρόνια το 2009-2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση