GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θανάσης Χειμωνάς και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για αρχηγοί του ΠαΣοΚ

Οι εργασίες της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ που κράτησαν περίπου εννέα ώρες ολοκληρώθηκαν με τις τοποθετήσεις δεκάδων στελε...

Θανάσης Χειμωνάς και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για αρχηγοί του ΠαΣοΚ
Οι εργασίες της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ που κράτησαν περίπου εννέα ώρες ολοκληρώθηκαν με τις τοποθετήσεις δεκάδων στελεχών ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προανήγγειλε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, είπε ότι "χρειαζόμαστε ένα νέο κόμμα, μια νέα σχέση, μια νέα εμπιστοσύνη" και πως το συνέδριο μπορεί να αποτελέσει μία τομή. Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος εξέφρασε και ο Θανάσης Χειμωνάς κατά την τοποθέτησή του.
 
Ο Κώστας Σκανδαλίδης υποστήριξε ότι από το συνέδριο θα πρέπει να βγει μια απόφαση για τα επόμενα βήματα που θα καταλήγουν σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για ένα ιδρυτικό συνέδριο για μια νέα ευρύτερη παράταξη, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει ομοφωνία στις διαδικασίες και στα μητρώα.
 
Υπέρ συνεδρίου που θα έχει αποφασιστικό χαρακτήρα για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην παράταξη τάχθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι Νάσος Αλευράς, Γιώργος Φλωρίδης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Νίκος Σαλαγιάννης. Υπέρ της μετεξέλιξης του κόμματος τάχθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι Νίκος Μπίστης, Γιάννης Μανιάτης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
 
 Ο Ανδ. Λοβέρδος τόνισε ότι τα διαδικαστικά θέματα πρέπει να λύνονται με βάση την ομοφωνία και με προσυνεννόησεις, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και είπε "να προχωρήσουμε ως κόμμα σοσιαλδημοκρατικό, ριζοσπαστικό, λαϊκό, ευρωπαϊκό, πατριωτικό, πολυτασικό" και "απογαλακτιζόμενοι από τη συνεργασία με τη ΝΔ, που ήταν εθνική ανάγκη, αλλά και αποκλείοντας τη συριζοποίησή μας".
 
 Η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε "βαθιά πολιτική και όχι διαδικαστική διαφωνία", ζητώντας αμιγώς πολιτικό συνέδριο, τασσόμενη κατά της εκλογής οργάνων από το συνέδριο και της πολιτικής δέσμευσης της νέας ηγεσίας. Υποστήριξε ότι "είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να ολοκληρωθεί μια διαδικασία διαδοχής χωρίς τήρηση του καταστατικού και διαδικαστική συμφωνία", γιατί συγκρούεται η λογική μιας "ανασύνθεσης και επανένωσης του χώρου" με μια λογική "που θέλει ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα". Μεταξύ εκείνων που διαφώνησαν σε υψηλούς τόνους με την εισήγηση για το συνέδριο, η Τόνια Αντωνίου ζήτησε σεβασμό του καταστατικού ή ομόφωνη απόφαση, σχολιάζοντας πως "ή θα λειτουργήσουμε από την αρχή και θα φτιάξουμε το σπίτι μας ή θα φύγουμε και οι ίδιοι". Παρομοίως, ο Γραμματέας της Νεολαίας, Παύλος Χρηστίδης, είπε ότι ο μόνος δρόμος είναι σύμφωνα με το καταστατικό και πως αν δεν γίνει έτσι ή με ομόφωνη απόφαση, μπαίνει ταφόπλακα στο ΠΑΣΟΚ. Στο ίδιο πνεύμα, ο Κώστας Πανταζής μίλησε για "ομιχλώδη" διαδικασία, για "δυναμίτη στα θεμέλια της οποίας διαδικασίας ανασυγκρότησης της παράταξης" και ότι είναι η πρώτη φορά που διαδικασία διαδοχής γίνεται με διαδικαστική διαφωνία και "καταστατική υπέρβαση".
 
Εκτενή κριτική στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε ο Γραμματέας της ΚΠΕ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Τόνισε ότι "οφείλουμε να σταθούμε όρθιοι και αυτό θα εξυπηρετήσει ο δρόμος προς το Συνέδριο και η εκλογή του νέου προέδρου»" και μίλησε για "συνέδριο για την επαναθεμελίωση των ιδεών, των θέσεων και της θεσμικής λειτουργίας της Παράταξης".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση