GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποτάμι: Ο κύριος Παρασκευόπουλος ζητάει τα ρέστα για τις αποζημιώσεις

Απαντήσεις στους ισχυρισμούς του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, έσπευσε να δώσει το Ποτάμι με ανακοίνωση που εξέδωσε. Θυμ...

Ποτάμι: Ο κύριος Παρασκευόπουλος ζητάει τα ρέστα για τις αποζημιώσεις

Απαντήσεις στους ισχυρισμούς του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, έσπευσε να δώσει το Ποτάμι με ανακοίνωση που εξέδωσε. Θυμίζουμε ότι ο κύριος Παρασκευόπουλος, ανέφερε νωρίτερα πως μετά από δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, ανέκυψε το ζήτημα περί εκποίησης του ινστιτούτου Goethe, ως αντιστάθμισμα στις οφειλόμενες από το γερμανικό κράτος αποζημιώσεις. 

Ωστόσο ο υπουργός διέψευσε ότι ο ίδιος έκανε κάποια τέτοια αναφορά, όπως του είχε αρχικά καταλογιστεί, επιρρίπτοντας ευθύνες σχετικά στον Σταύρο Θεοδωράκη. 

Η απάντηση του Ποταμιού:

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, αντί να αναλογισθεί τη ζημιά, που προκάλεσαν στη χώρα οι δηλώσεις του σε σημείο, που αναγκάστηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να προχωρήσει σε δημόσια αποδοκιμασία, ζητάει και τα ρέστα. ‘Ομως όλοι στην Ελλάδα θυμούνται τι είπε στη Βουλή στις 11 Μαρτίου, σχετικά με το ενδεχόμενο κατάσχεσης γερμανικών ακινήτων στην Ελλάδα: “Η απόφαση του Αρείου Πάγου παραμένει εκτελεστή και προσωπικά είμαι έτοιμος να δώσω την άδεια για την εκτέλεσή της”. Η γερμανική περιουσία στην Ελλάδα, ως γνωστόν, περιλαμβάνει το Ινστιτούτο Γκαίτε, τη Γερμανική Σχολή και το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο. Τις επόμενες μέρες παρά τις τεράστιες αντιδράσεις, που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, όχι μόνο δεν άλλαξε ρότα αλλά σε κλίμα εθνικιστικού οίστρου, έδωσε μπαράζ συνεντεύξεων για να επαναλάβει τις απειλές: “Έχουμε μια απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και ασφαλώς εγώ μπορώ να την υπογράψω…και βεβαίως έχω τη βούληση να την υπογράψω, εκτός από την θεσμική δυνατότητα”. Είχε τη βούληση, λοιπόν, να προχωρήσει σε κατασχέσεις! Αυτό ακριβώς θύμισε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνοντας ότι μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού όλοι – και ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος – ελπίζουμε “να κατάλαβαν τι επιτάσσει το εθνικό συμφέρον”. Ο υπουργός αντί να δεχθεί την ήπια σύστασή μας, εξέδωσε ανακοίνωση μιλώντας για “διαστρέβλωση”. Είναι προφανές ότι η δημόσια αποδοκιμασία από τον κ. Τσίπρα χθες στο Βερολίνο τον φέρνει σε δυσχερή θέση. Αντί να επιτίθεται στο Ποτάμι όμως, θα ήταν καλύτερο να σιωπήσει δείχνοντας έτσι ότι κατάλαβε το λάθος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση