GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοντονής: Όποιος συλλαμβάνεται θα πηγαίνει μέσα

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα, Αγγελικής Λάζου, για τη βία στο πο...

Κοντονής: Όποιος συλλαμβάνεται θα πηγαίνει μέσα

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα, Αγγελικής Λάζου, για τη βία στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό και τον ρόλο της αστυνομίας.

«Αυτό που διαπίστωσα ιδίοις όμμασι είναι ότι η αστυνομία σε αυτές τις περιπτώσεις έχει μία διάταξη αμυντική στους αγωνιστικούς χώρους για να μη συμβεί το χειρότερο, να αποτραπούν τα χειρότερα. Η λογική τους δεν είναι να συλληφθούν αυτοί που κάνουν τα επεισόδια», σχολίασε αρχικά ο κ. Κοντονής και συνέχισε:

«Νομίζω ότι από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε, δηλαδή πρέπει να το ξαναδούμε το ζήτημα, και με το υπουργείο Δικαιοσύνης και με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όχι μόνο θα αξιοποιήσουμε το οπτικό υλικό, το οποίο σας λέω είναι πλούσιο, διότι οι κάμερες φωτογράφιζαν, και έχει η αστυνομία στα χέρια της τα δεδομένα, αλλά και πως θα λειτουργεί, εκείνη τη στιγμή, για να ξέρει ο καθένας ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να μπαίνει εκείνη τη στιγμή μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

«Αυτό δεν μπορεί να περιλαμβάνεται μέσα στο νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε, θα πρέπει να αλλάξει η τακτική και στρατηγική αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων από την ίδια την Ελληνική αστυνομία», πρόσθεσε.

«Έχω μπροστά μου το σχετικό νομοθέτημα, όπου κοιτάζω εισηγήσεις των συνεργατών μου, πως θα λύσουμε εντελώς τη βρύση σε αυτό που λέγεται αναστολή της ποινής, δηλαδή όσοι συλλαμβάνονται και οδηγούνται στο αυτόφωρο και καταδικάζονται να το ξέρουν ότι δε θα υπάρχει αναστολή της ποινής, ούτε η τριετής αναστολή, ούτε η αναστολή της έφεσης. Αυτό το εξετάζουμε πολύ σοβαρά κι αυτό θα εισηγηθούμε», είπε ακόμα και συμπλήρωσε:

«Όποιος συλλαμβάνεται θα πηγαίνει μέσα, θα καταδικάζεται. Πρέπει πλέον να κλείσουμε την κάνουλα σε αυτό που λέγεται αναστολή. Ο Νόμος ήτανε ήδη αυστηρώς, εμείς πρέπει να φτάσουμε στα ακραία όρια. Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα δήλωσε πως είναι έτοιμος να τα βάλει με όποιον χρειάζεται, από παράγοντες μέχρι και οπαδούς, «Σε ότι βρούμε μπροστά μας το οποίο φαλκιδεύει τη νομιμότητα στη χώρα, τη δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη».

«Το κράτος δεν μπορεί να διαπραγματεύεται, η Δημόσια Τάξη δεν μπορεί να τίθεται εν αμφιβόλω, η αστυνομία πρέπει να παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα, ανεξάρτητα από τι διαβεβαιώσεις δίνουν οι ομάδες. Απαντάω ευθέως, και θέλω να το πάρουν πολύ σοβαρά αυτό που λέω, όλες οι ομάδες και όλες οι ΠΑΕ, σε αυτή την εικόνα που έχει φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο κανένας από αυτούς που μιλάει δεν είναι αθώος, όλοι έχουν ένα μερίδιο ευθύνης, άλλος μεγαλύτερο άλλος μικρότερο», σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση