GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση Μητρόπουλου στον Καμμένο και άλλες διαφοροποιήσεις...

«Οι δανειστές ενθαρρυμένοι κι από τμήμα του εγχώριου πολιτικού προσωπικού έχουν ξεσαλώσει, έχουν αποθρασυνθεί και εκβιάζουν την κυβέρνηση...

«Οι δανειστές ενθαρρυμένοι κι από τμήμα του εγχώριου πολιτικού προσωπικού έχουν ξεσαλώσει, έχουν αποθρασυνθεί και εκβιάζουν την κυβέρνηση. Κατάφεραν και πήραν εκβιάζοντας την 4μηνη παράταση και κατάφεραν εκβιάζοντας και απέσπασαν τα 11 δις του ΤΧΣ», είπε στον Αlpha 989 ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.
«Χωρίς να αποδίδω κανένα χαρακτηρισμό, δυστυχώς ορισμένοι συμβάλλουν με λόγια και παρεμβάσεις στο να συνεχίζουν αποθρασυμένοι οι δανειστές να επιβάλουν την πολιτική που έχει αποτύχει, αδυναμία να καταλάβουν ότι το πρόγραμμα που πλάσαραν ως σωτηρία αποδείχτηκε ότι είναι η καταστροφή του», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.
Πρόσθεσε πως «κάποιοι και στο εσωτερικό θέλουν να εγκλωβιστεί η κυβέρνηση Τσίπρα στη μνημονιακή πολιτική και δεν καταλαβαίνουν ότι η πολιτική τους οδήγησε στα κοινωνικά συντρίμμια που ζούμε».
Ο κ. Μητρόπουλος είπε πως «βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη φάση των διαπραγματεύσεων, πιέζουν να εφαρμοστεί το mail Χαρδούβελη και η κυβέρνηση ανθίσταται. Πρέπει να υλοποιηθούν βασικές δεσμεύσεις, όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ή ο κατώτατος μισθός», ενώ αναφερόμενος στο fat tax επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να είναι στη δική μας φορολογική πολιτική, φορολογεί τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα που είναι καταναλωτές των προϊόντων αυτών . Δεν είναι σοβαρό και σκόπιμο ότι αναφέρεται σε ευρύτερες λαϊκές καταναλώσεις».
Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπ. Άμυνας για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, ο κ. Μητρόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του λέγοντας ότι «δεν το γνώριζα, ούτε με βρίσκει σύμφωνο, πρέπει η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις», τονίζοντας ότι «τέτοια ζητήματα πρέπει να διατυπώνονται με προσοχή. Δεν με εκφράζει η άποψη για τη συνεκμετάλλευση Αιγαίου όπως διατυπώθηκε, χρειάζεται συνεννόηση για τέτοια ζητήματα».
«Ατελείς χειρισμούς» στο Γιώργο Κατρούγκαλο παραδέχθηκε στον Alpha 989 ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, εκτιμώντας, όμως, πως «είναι υπερβολική η απαίτηση της αντιπολίτευσης περί παραίτησης του. Είναι δυνατόν να ζητούν κάποιοι να εκλείψει πολιτικά και επιστημονικά ένας τέτοιος άνθρωπος και επιστήμονας; Είναι τόσο σημαντικός διανοούμενος κλπ. , οποιαδήποτε συζήτηση για παραίτηση ή αποπομπή είναι άνευ στόχευσης».
Πάντως, πρόσθεσε πως ο ίδιος, «από όταν ασχολήθηκα με τα κοινά, έπαψα να δικηγορώ».
Ακούστε τη συνέντευξη:
http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=71291

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση