GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

"Ο εντοπισμός της σωρού του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είναι ένα γεγονός που μας γεμίζει θλίψη κι απαιτούμε να κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασ...

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

"Ο εντοπισμός της σωρού του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είναι ένα γεγονός που μας γεμίζει θλίψη κι απαιτούμε να κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες ώστε να γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του και όλα τα περιστατικά που οδήγησαν εκεί" τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

"Σε αντίθεση με τις επικοινωνιακές καταδίκες του κοινωνικού ρατσισμού, εμείς θεωρούμε η ένταση του φαινομένου του bullying, ιδίως στους χώρους της νεολαίας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εξάπλωση μιας ρητορικής μίσους και την κανονικοποίηση της διαπόμπευσης. Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές, πρόσφατα, που το ίδιο το κράτος και οι υπουργοί προέβησαν σε ενέργειες διαπόμπευσης συγκεκριμένων ομάδων, εκμεταλλευόμενοι και κινητοποιώντας, ταυτόχρονα τα πιο οπισθοδρομικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας (ας θυμηθούμε ενδεικτικά την περίπτωση των οροθετικών γυναικών)" επισημαίνεται. 

Παράλληλα, σημειώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, "η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη δημόσια σφαίρα, υποβοηθούμενη από τα ίδια ΜΜΕ που σήμερα θρηνούν τάχα για το Βαγγέλη, έγινε στο έδαφος της αποδοχής όλων των αντιδραστικών στερεοτύπων που ο φασισμός εκφράζει και ιδίως της φυλετικής κι έμφυλης ανωτερότητας που με τη βία οφείλει να κατισχύσει σε κάθε τι διαφορετικό που θεωρείται κατώτερο. Με βάση τα παραπάνω, είναι λογικό να περιμένει κανείς πως τα φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας θα διεισδύσει σε μεγάλη έκταση στο εσωτερικό της, με τραγικές συνέπειες. Από τη νέα κυβέρνηση περιμένουμε και απαιτούμε να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα πατάσσουν τις διακρίσεις λόγω χρώματος, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτόχρονα θα αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα bullying, ιδίως στους χώρους της νεολαίας. Σε ότι μας αφορά, και μακριά από εφήμερες συγκινήσεις, καλούμε κάθε νέα και νέο να δώσει το παρόν στους αγώνες ενάντια στον κοινωνικό εκφασισμό, για μια κοινωνία χωρίς χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση