GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποκάλυψη-σοκ από τον Γ. Κατρούγκαλο: "Τα ίδια έκανε και ο Προκόπης Παυλόπουλος!"

Το παράδειγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου χρησιμοποίησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για να επιχειρηματολογήσει πως δεν ...

Το παράδειγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου χρησιμοποίησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για να επιχειρηματολογήσει πως δεν έκανε κάτι παράνομο.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε πως και ο Προκόπης Παυλόπουλος όταν ήταν στο ίδιο υπουργείο επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, είχε και δικηγορικό γραφείο!
Ο κ. Κατρούγκαλος, υποστήριξε ότι δεν είναι ο μοναδικός δικηγόρος που έγινε υπουργός. «Όλοι οι δικηγόροι γίνονται υπουργοί, κλείνουν τα γραφεία τους και τις υποθέσεις τους, τις συνεχίζουν οι συνεργάτες τους», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στην κουβέντα είχε κάνει παρέμβαση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να τον ρωτά: «δεν υπήρχε καθηγητής δημοσίου δικαίου και είχε αναλάβει τη θέση την οποία έχω αναλάβει τώρα εγώ και είχε και δικηγορικό γραφείο;». «Ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ήταν καθηγητής δημοσίου δικαίου, ήταν δικηγόρος με δικηγορική δραστηριότητα και ανέλαβε ακριβώς το δικό μου υπουργείο. Σας ρωτώ, υπάρχει κάποιο θέμα με αυτόν;» ρώτησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά πως τότε ίσχυε το ασυμβίβαστο για τους βουλευτές.
Η δήλωση αυτή άναψε φωτιές ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Προεδρία της Δημοκρατίας. Λίγη ώρα μετά, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας ανέφεραν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος, ως υπουργός Εσωτερικών από 2004 έως 2009, τελούσε σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος, λόγω ασυμβιβάστου μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001. "Ουδέποτε στο παρελθόν, και μάλιστα ως την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία" πρόσθεταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση