GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μεγαλύτερη σπηλιά του κόσμου από ψηλά

Είναι η μεγαλύτερη σπηλιά του κόσμου και βρίσκεται στο Βιετνάμ. Το σπήλαιο Χανγκ Σον Ντονγκ αποτελείται από βραχώδεις λόφους, διαθέτει...

Η μεγαλύτερη σπηλιά του κόσμου από ψηλά
Είναι η μεγαλύτερη σπηλιά του κόσμου και βρίσκεται στο Βιετνάμ. Το σπήλαιο Χανγκ Σον Ντονγκ αποτελείται από βραχώδεις λόφους, διαθέτει βλάστηση σα ζούγκλα και είναι δύσκολο να συλλάβει κανείς το μέγεθός του, χωρίς να δει μερικές εικόνες από αυτό.
Γι’ αυτό φρόντισε ο φωτογράφος Ryan Deboodt, ο οποίος με τη βοήθεια ενός drone κατάφερε να καταγράψει τις μεγαλειώδεις διαστάσεις του, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να απολαύσουμε τη μαγεία της Φύσης, έστω και από την οθόνη του υπολογιστή μας.
Το Χανγκ Σον Ντονγκ (Ο Ποταμός του Βουνού) είναι ένα σπήλαιο του Βιετνάμ το οποίο βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Φονγκ Να - Κε Μπανγκ, 500 χιλιόμετρα νότια του Ανόι. Ένας αυτόχθονας το εντόπισε το 2001, αλλά αποκαλύφθηκε από μια βρετανική ομάδα το 2009. Είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου και το διαπερνά υπόγειος ποταμός από τον οποίο προέρχεται και το όνομά του. Το Deer Cave έχει διαστάσεις 91 επί 91 μέτρα, αλλά έχει μήκος 1,6 χιλιόμετρα, σε αντίθεση με το Son Doong που ξεπερνά τα 4,5 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση