GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έγγραφο Βούτση: Σε ποιους θα δίνεται ελληνική ιθαγένεια

Νομοθετικές πρωτοβουλίες για την απόδοση ιθαγένειας σε όσα παιδιά μεταναστών έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και φοιτούν ή έχουν φοιτήσει σε ελλην...

Έγγραφο Βούτση: Σε ποιους θα δίνεται ελληνική ιθαγένεια

Νομοθετικές πρωτοβουλίες για την απόδοση ιθαγένειας σε όσα παιδιά μεταναστών έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και φοιτούν ή έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία, αναλαμβάνει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα με έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 24 Μαρτίου, περιγράφονται οι επόμενες θεσμικές κινήσεις που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για τους πολίτες τρίτων χωρών και τον Κώδικα Ιθαγένειας.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο γίνεται σαφές, ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει  νομοθετικές πρωτοβουλίες, ανάμεσα στις οποίες και η απόδοση ιθαγένειας σε όσα παιδιά μεταναστών έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και φοιτούν ή έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία, τροποποιώντας τον Ν. 3838/2010 και λαμβάνοντας υπόψη και την απόφαση του ΣτΕ του 2013.

Σημειώνεται ότι το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να ενημερωθεί για το ποιες ρυθμίσεις θα προωθήσει η κυβέρνηση για πολίτες τρίτων χωρών και τον Κώδικα Ιθαγένειας.

 

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε όλοκληρο το έγγραφο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση