GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί σήμερα είναι η μέρα του 'π' και όλη η Ευρώπη γιορτάζει...

Τι συμβαίνει και σήμερα είναι η μέρα του 'π'; Είναι απλό. Η μέρα αυτή δεν ορίζεται αυθαίρετα, αλλά με μαθηματικό τρόπο.  Σήμερ...

Τι συμβαίνει και σήμερα είναι η μέρα του 'π';
Είναι απλό. Η μέρα αυτή δεν ορίζεται αυθαίρετα, αλλά με μαθηματικό τρόπο. 
Σήμερα έχουμε 14 Μαρτίου. Όπερ αναγράφεται 14/3/15, και στο εξωτερικό ιδίως ως 3/14/15 (μπαίνει δηλαδή μπροστά ο μήνας από την ημέρα). Έτσι λοιπόν πως προκύπτει το 3,14, δηλαδή το π, το σύμβολο για τον αριθμό 3,14. Να θυμίσουμε πως ο αριθμός π συμβολίζει το λόγο της περιφέρειας ενός κύκλου, προς τη διάμετρό του.
Διαβάζουμε μάλιστα στη γαλλική Liberation πως η ακριβής χρονική στιγμή της απόλυτης ωδής στον αριθμό π, είναι στις 9:26 και 53 δευτερόλεπτα. Γιατί; Γιατί έτσι προκύπτει ο αριθμός π, με όλα του τα δεκαδικά ψηφία, 3,141592653!

Ο εορτασμός των μαθηματικών
Και μπορεί η μέρα να απευθύνεται σε λάτρεις των μαθηματικών και άρα σε πολύ λίγους ανθρώπους, όμως αρκετοί φρόντισαν να τη μνημονεύσουν, πέραν της γαλλικής Liberation που μας το θύμησε. Φανταστείτε πως προς τιμήν της ημέρας το Spotify δημιούργησε ειδική λίστα με τραγούδια αφιερωμένα στο γράμμα σύμβολο, με τίτλο "Happy Pi Day, Europe".

Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο μας επιβεβαίωσε πως για πολλούς η μέρα είναι πολύ σημαντική. Τόσο σημαντική που φτιάχνουν πίτες με το γράμμα.


Κάποιοι άλλοι ετοιμάζουν και μπισκότα διακοσμημένα με το π.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση