GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πτήση προς το θάνατο - ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Σοκ έχει προκαλέσει η αεροπορική τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις. Αεροσκάφος τύπου Airbus Α320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, θυγατρική...

Η πτήση προς το θάνατο - ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Σοκ έχει προκαλέσει η αεροπορική τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις. Αεροσκάφος τύπου Airbus Α320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa συνετρίβη στις 11:20 τοπική ώρα, καθώς έχασε απότομα ύψος από τα 38.000 στα 6.000 πόδια μέσα σε διάστημα μόλις οκτώ λεπτών,  με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 150 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στο αεροπλάνο επέβαιναν Ισπανοί, Γερμανοί καθώς και Τούρκοι πολίτες. Ανάμεσά τους και δύο βρέφη αλλά και μαθητές μιας τάξης ενός γερμανικού σχολείου που συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών. Μάλιστα, συγκλονίζει η πληροφορία ότι κάποιοι από τους Γερμανούς μαθητές δεν επιβιβάστηκαν στο μοιραίο Airbus, καθώς ξέχασαν τα διαβατήριά τους και αναγκάστηκαν να επιτρέψουν στο ξενοδοχείο.

Το αεροπλάνο εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ και όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στη συνέντευξη Τύπου, είχε περάσει από τεχνικό έλεγχο μόλις χθες, ενώ ο πιλότος είχε δέκα χρόνια εμπειρίας.

Το πλήρωμα του Airbus A320 δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, επεσήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γενική διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας.

«Το πλήρωμα δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισε να δηλώσει ότι το αεροπλάνο βρίσκεται σε κίνδυνο επειδή δεν είχε καμία επαφή με το πλήρωμά του», εξήγησε η γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Μοιραία, λοιπόν, μετά από αυτή τη διευκρίνιση αυξάνονται τα ερωτήματα για τα αίτια της συντριβής του μοιραίου αεροσκάφους.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως συντρίμμια του Airbus βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βορείως της Νίκαιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση