GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η έκπτωση για όσους πληρώσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος

Ευνοημένοι φαίνεται ότι θα είναι φέτος όσοι φορολογούμενοι υποβάλλουν νωρίς τη φορολογική τους δήλωση και πληρώσουν εφάπαξ το συνολικό ...

Η έκπτωση για όσους πληρώσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος

Ευνοημένοι φαίνεται ότι θα είναι φέτος όσοι φορολογούμενοι υποβάλλουν νωρίς τη φορολογική τους δήλωση και πληρώσουν εφάπαξ το συνολικό ποσό του φόρου.

Το πακέτο των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης το οποίο και θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας, προβλέπει γι αυτούς τους φορολογούμενους μεγάλη έκπτωση του φόρου εισοδήματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", στις προτάσεις περιλαμβάνονται η ρύθμιση-εξπρές για την αποπληρωμή των οφειλών σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία που θα ισχύσει μέχρι το τέλος Μαρτίου και θα προβλέπει διαγραφή, ακόμα και μηδενισμό των προσαυξήσεων, καθώς και το νέο πλαίσιο διακανονισμού των χρεών σε 100 δόσεις με ισχυρά κίνητρα για τους οφειλέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της κυβέρνησης για ενίσχυση των εσόδων του Δημοσίου κινείται σε τρεις βασικούς άξονες:

- "Γενναία" έκπτωση από το φόρο εισοδήματος σε περίπτωση που ο φορολογούμενος υποβάλει φορολογική δήλωση το 2015 νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία που είναι το τέλος Ιουνίου (Απρίλιο ή Μάιο) και προκαταβάλει ολόκληρο το ποσό του φόρου. Η έκπτωση δεν έχει ακόμα προσδιορισθεί αλλά σύμφωνα με ένα από τα σενάρια θα κυμαίνεται στο 10% του τελικού φόρου που θα προκύπτει από την εκκαθάριση.

- Πλήρης διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης της αρχικής οφειλής στο Δημόσιο μέχρι το τέλος Μαρτίου. Για την πληρωμή μέρους της οφειλής θα διαγράφεται ισόποσο ποσοστό των προσαυξήσεων.

- Ένταξη στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων όλων των οφειλών ανεξάρτητα από το ύψος τους καθώς καταργείται το πλαφόν του 1 εκ. ευρώ που ισχύσει σήμερα, καθώς και το όριο των 15.000 ευρώ πάνω από το οποίο ισχύουν 72 δόσεις. Η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση