GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Στη Δικαιοσύνη δύο ύποπτες υποθέσεις για εξοπλιστικά

Σε θέματα διαφθοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις επικεντρώθηκε η συνάντηση που είχαν σήμερα Τρίτη  ο Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνα...

Σε θέματα διαφθοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις επικεντρώθηκε η συνάντηση που είχαν σήμερα Τρίτη  ο Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο τελευταίος, σε δύο από τις υποθέσεις που αφορούν τα ελικόπτερα ΝΗ-90 από το 2003 έως σήμερα και τα υποβρύχια, που ξεκινά από το 1998, προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία για διακίνηση "μαύρου χρήματος" και αποφασίστηκε να προωθηθούν στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.
"Όπως ξέρετε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συστήσαμε την Επιτροπή Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οι αξιωματικοί που ανέλαβαν το έργο αυτό ξεκίνησαν τη διενέργεια ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. Για δυο από τις υποθέσεις έχουμε ήδη τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία- πολύ σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία-από τα οποία προκύπτουν πιθανά κακουργήματα και πάρα πολλά χρήματα, τεράστια ποσά, τα οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και για τα οποία θα ελεγχθούν οι υπεύθυνοι ποινικά και αστικά.
Συμφωνήσαμε με τον Πρωθυπουργό, οι υποθέσεις αυτές, έστω και σε πρώτη φάση διερεύνησης κι ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, να πάνε σήμερα στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να συσχετισθούν με φακέλους που ήδη εξετάζει η Δικαιοσύνη" δήλωσε σχετικά ο κ. Καμμένος.
Ερωτηθείς, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, για την απόσυρση από την πλευρά της Τουρκίας της επίμαχης ΝΟΤΑΜ, ο υπουργός επεσήμανε: "Νομίζω ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία και η επιτυχία ήταν του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία ασκεί πολιτική εθνικής κυριαρχίας με σοβαρότητα και ευθύνη".
Για τις ανακοίνωση της ΝΔ περί αποστράτευσης ικανότατων στελεχών με αφορμή τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Καμμένος απάντησε: "Η ανακοίνωση αυτή δείχνει ότι μέχρι σήμερα οι κρίσεις γίνονταν επειδή οι εκάστοτε Υπουργοί έκαναν τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι κρίσεις οι οποίες έγιναν τώρα από το ΣΑΓΕ, ήταν κρίσεις που έκανε η ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς πολιτική παρέμβαση. Όπως υποσχέθηκα από την πρώτη στιγμή, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διοικούνται από την φυσική τους ηγεσία χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση