GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανατροπή από Ντάισελμπλουμ: Τεχνικά κλιμάκια και στην Αθήνα!

Όχι μόνο στις Βρυξέλλες, αλλά και στην Αθήνα θα διεξαχθούν συζητήσεις με τεχνικά κλιμάκια των τριών θεσμών (Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρ...

Ανατροπή από Ντάισελμπλουμ: Τεχνικά κλιμάκια και στην Αθήνα!
Όχι μόνο στις Βρυξέλλες, αλλά και στην Αθήνα θα διεξαχθούν συζητήσεις με τεχνικά κλιμάκια των τριών θεσμών (Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ), όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

Αντίθετα με όσα ανέφεραν νωρίτερα κυβερνητικοί αξιωματούχοι, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να έρθουν στην Αθήνα εκπρόσωποι των θεσμών και υποστηρίζοντας πως όλες οι διαβουλεύσεις θα γίνουν στις Βρυξέλλες, ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι την Τετάρτη θα υπάρξει συζήτηση στις Βρυξέλλες αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, ενώ παράλληλα τεχνικό κλιμάκιο των θεσμών θα βρίσκεται στην Αθήνα.
Ο Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόωρη εκταμίευση, αν δεν υπάρχει συμφωνία και εφαρμογή των συμφωνηθέντων, ενώ επανέλαβε πως “έχουμε χάσει πολύ χρόνο”, καθώς, όπως ανέφερε, οι πραγματικές συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών δεν έχουν ακόμα αρχίσει, αλλά θα αρχίσουν την Τετάρτη.

Όσο για το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε πως αυτό είναι θέμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πετώντας το μπαλάκι προς την πλευρά της Φρανκφούρτης.

Εξάλλου, ο Ντάισελμπλουμ τόνισε πως η ελληνική πλευρά επιβεβαίωσε ότι θα απέχει από μονομερείς ενέργειες και δεν θα υπαναχωρήσει από τις δεσμεύσεις της.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπογράμμισε πως έχει χαθεί πολύς χρόνος, σημειώνοντας ότι τώρα θα πρέπει τα πάντα να “τρέξουν” πολύ γρήγορα.
Μία ενδιαφέρουσα είδηση "έβγαλε" όμως ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά με ένα ποσό περίπου 550 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ποσό που χρονολογείται από πριν το 2010, επεσήμανε πως αυτά τα χρήματα δεν έχουν να κάνουν με τις αρχές της Ευρωζώνης και επομένως άφησε να εννοηθεί πως η κυβέρνηση μπορεί να τα αξιοποιήσει όπως θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση