GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΔ: Ψεύδεται ανοιχτά ο Τσίπρας

Σκληρή απάντηση της ΝΔ στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο και την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ...

ΝΔ: Ψεύδεται ανοιχτά ο Τσίπρας

Σκληρή απάντηση της ΝΔ στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο και την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για "γενικόλογες υποσχέσεις"  και ζήτησε εκ νέου απάντηση "αν και πότε θα περάσει τη συμφωνία για την παράταση του προγράμματος από την ελληνική Βουλή".

Τον κατηγόρησε, επίσης, ότι "εξακολουθεί να βρίσκεται σε εικονική πραγματικότητα και να ψεύδεται ανοιχτά» και ότι «κοιτάζοντας με φόβο την καινούρια πραγματικότητα κάνει το απίστευτο λάθος να ξεκινά έναν νέο κύκλο επιθέσεων προς τους εταίρους".

"Έτσι, ενώ βρίσκεται σε διαπραγμάτευση δημιουργεί πάλι εχθρούς και πόλωση με εκείνους με τους οποίους διαπραγματεύεται. Και δεν καταλαβαίνει ότι αυτό φέρνει τη χώρα σε ακόμα χειρότερη απομόνωση" ανέφερε ο Κώστας Καραγκούνης και υποστήριξε ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση στο Eurogroup περιλαμβάνει και το μνημόνιο και την τρόικα, και τα πλεονάσματα των επομένων ετών, που η προηγούμενη κυβέρνηση διαπραγματευόταν τη μείωσή τους.

"Ταμειακό πρόβλημα δεν βρήκε, ταμειακό πρόβλημα δημιούργησε διότι ο ίδιος και το κόμμα του καλούσε τον κόσμο να μην πληρώσει τους φόρους, που τώρα αγωνίζεται απεγνωσμένα να τους μαζέψει. Και τις τράπεζες τις βρήκε πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες. Βρήκε ταυτόχρονα ανάκαμψη, που τώρα την μετατρέπει σε ύφεση και πλεονάσματα που τώρα τα μετατρέπει σε ελλείμματα" συνέχισε ο Κώστας Καραγκούνης.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι "η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ήδη επισήμως προσυπογράψει και τη μεγάλη πρόοδο που είχε συντελεστεί μέχρι τώρα από την κυβέρνηση Σαμαρά και την αυτονόητη ανάγκη να σεβαστεί η χώρα τις υποχρεώσεις της» και πρόσθεσε: «Αλλά όλα τα ψέματα που λέει δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια που τώρα αναγκάζεται να παραδεχτεί. Οδηγεί τη χώρα σε νέο μνημόνιο, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση έβγαζε τη χώρα από το μνημόνιο. Οδηγεί τη χώρα σε νέα ανάγκη για δανεικά, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση έβγαζε τη χώρα από τον αναγκαστικό δανεισμό".

Έκανε λόγο για εμφανή αγωνία του πρωθυπουργού να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στο εσωτερικό του κόμματός του και γι' αυτό σπεύδει να νομοθετήσει αυτά που ήδη υπάρχουν, όπως το κοινωνικό τιμολόγιο και οι 100 δόσεις. "Μόνο που τα κάνει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, αφού θέλει να νομοθετήσει με δυσμενέστερους όρους, όσα εμείς έχουμε ήδη θεσμοθετήσει".

Τέλος, ο Κώστας Καραγκούνης είπε ότι η ΝΔ "βεβαίως και θα ψηφίσει την εξεταστική για το μνημόνιο», αλλά, όπως ανέφερε, «φυσικά θα ακολουθήσει και μια ακόμα εξεταστική, που θα διερευνήσει ποιοι και γιατί απέτρεψαν την έξοδό μας από το μνημόνιο φέτος και μας οδηγούν με φόρα σε νέο μνημόνιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση