GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα ξενοδοχείο χτισμένο ακριβώς εκεί που ενώνονται οι τεκτονικές πλάκες

Υπάρχουν μόνο δύο μέρη στον πλανήτη, όπου οι τεκτονικές πλάκες είναι ορατές επάνω από το επίπεδο της θάλασσας: η κοιλάδα Rift στην Κέν...

Ένα ξενοδοχείο χτισμένο ακριβώς εκεί που ενώνονται οι τεκτονικές πλάκες

Υπάρχουν μόνο δύο μέρη στον πλανήτη, όπου οι τεκτονικές πλάκες είναι ορατές επάνω από το επίπεδο της θάλασσας: η κοιλάδα Rift στην Κένυα και στα νοτιοδυτικά της Ισλανδίας.

Στο όρος Hengill, ένα ενεργό πεδίο λάβας, λίγο έξω από το εθνικό πάρκο Þingvellir βρίσκεται το εντυπωσιακό ξενοδοχείο ION.

Έχει χτιστεί σε μια απόκρημνη προεξοχή, κοντά στο σημείο όπου «συναντιούνται» οι τεκτονικές πλάκες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρασίας, αποκλίνοντας ωστόσο λίγο-λίγο κάθε χρόνο.

Καυτό νερό «βράζει» σε βάθος μόλις 8 μέτρων μέσα στη Γη. Για το λόγο αυτό, όταν χτίστηκε το ξενοδοχείο στη θέση ενός εργοστασίου γεωθερμικής ενέργειας, οι κατασκευαστές του έπρεπε να χρησιμοποιήσουν οικοδομικά υλικά, επτά φορές πιο ισχυρά από τα συνήθη υλικά που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές του Ρέικιαβικ.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 45 δωμάτια και αποτελεί μια προέκταση (και ανακαίνιση!) των παλιών δωματίων των εργαζομένων στο σταθμό γεωθερμικής ενέργειας Nesjavellir, που εξαγοράστηκε το 2011 για να γίνει ξενοδοχείο σε αυτή την απομονωμένη γωνιά της Ισλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση