GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με ένταση συνεχίστηκε η εξέταση του Παπακωνσταντίνου

Σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε η εξέταση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου απο την εισαγγελέα της έδρας Ξένης Δημητρίου. Εισαγγελέας : Ανοίξατε, λέ...

Με ένταση συνεχίστηκε η εξέταση του Παπακωνσταντίνου

Σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε η εξέταση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου απο την εισαγγελέα της έδρας Ξένης Δημητρίου.


Εισαγγελέας: Ανοίξατε, λέτε, μονο τρία αρχεία, ενώ έχουν ανοίξει 24 τι έγινε;
Παπακωνσταντίνου: Δεν ξέρω ποιος μπορεί να τα άνοιξε. Άλλωστε, οι ημερομηνίες των αρχείων, αυτό προκύπτει από τις πραγματογνωμοσύνες, δεν είναι πραγματικές, είναι φερόμενες. Αν ισχύει αυτό που σκέφτομαι, ότι κάποιοι μου έστησαν αυτή την ιστορία, μπορεί να είναι η απάντηση σε σας για το ποιοι άνοιξαν τα αρχεία.

Ο πρώην υπουργός στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο ότι το στικάκι που έδωσε αυτός στον Ιωάννη Διώτη δεν βρέθηκε ποτέ. Το στικάκι που είναι στη δικογραφία είναι άλλο, τόνισε ο πρώην υπουργός συμπεραίνοντας ότι "με αυτά τα δεδομένα μπορούσαν να γίνουν πολλά με τις επεμβάσεις σε αυτή τη λίστα..."

Εισαγγελέας: Γιατί το δώσατε στη γραμματέα σας; Mπορούσε να μπει μια καθαρίστρια και να τα πουλήσει.
Παπακωνσταντίνου: Αν επρόκειτο για καθαρίστρια θα μπορούσε και από το δικό μου να φύγει. Και εκεί έμπαινε καθαρίστρια.

Εισαγγελέας: Δηλαδή από το ΣΔΟΕ θα διέρρεε και ήταν ασφαλής η λίστα στη γραμματέα σας;
Παπακωνσταντίνου: Βεβαίως, γιατί από το ΣΔΟΕ είχαν διαρρεύσει διαφορά έγγραφα. Η λίστα απο την Τράπεζα της Ελλάδας δημοσιεύτηκε στην πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα. Οι έλεγχοι σε μεγαλοοφειλέτες. Από τη γραμματεία μου δεν ειχε διαρρεύσει τίποτα. Ούτε καν το έγγραφο Τρισέ που έλεγε ότι θα κλείσουν οι κάνουλες για την Ελλάδα. Άρα ήταν πιο ασφαλής στο γραφείο της γραμματέως μου.

Εισαγγελέας: Τι άλλαξε και τα στείλατε στο ΣΔΟΕ οταν ανέλαβε ο Διώτης;
Παπακωνσταντίνου: Άλλαξε ότι είχαν γίνει σημαντικά βήματα, όπως ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα, αλλά και μηχανισμοί ελέγχου, ενώ ο κ. Διώτης ήταν πρώην εισαγγελέας, ενέπνεε εμπιστοσύνη.

Πρόεδρος: Δεν έχουμε εδώ κατηγορούμενο το ΣΔΟΕ, έχουμε ξεφύγει από το θέμα...
Εισαγγελέας: Πώς δώσατε το στικάκι σε άνθρωπο της ασφαλείας σας να το πάει στον Διώτη. Δεν φοβηθήκατε μήπως το πάρει, το πουλήσει, το χάσει; Tέτοια εμπιστοσύνη;
Παπακωνσταντίνου: Στον άνθρωπο αυτό εμπιστευόμουν κάθε ημέρα την ζωή μου, δεν θα εμπιστευόμουν το στικάκι;
Eισαγγελέας: Άλλο η ζωή σας, κι άλλo τα στοιχεία..

Η τελευταία φράση της εισαγγελέως προκάλεσε αποδοκιμασίες από τους πολίτες που παρακολουθούν τη δίκη και χρειάστηκε να παρέμβει ο πρόεδρος ο οποίος απευθύνθηκε με αυστηρό ύφος στο ακροατήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση