GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντ' Αλέμα: Ενδιαφέρουσα καινοτομία η αριστερή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανάγκη να επιτευχθεί μια “δημιουργική λύση για την χώρα” αναφέρθηκε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της Σοσια...

Ντ' Αλέμα: Ενδιαφέρουσα καινοτομία η αριστερή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ
Στην ανάγκη να επιτευχθεί μια “δημιουργική λύση για την χώρα” αναφέρθηκε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Μάσιμο Ντ' Αλέμα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που οργανώθηκε σε ιστορική τοπική οργάνωση του Δημοκρατικού Κόμματος, στη Ρώμη, με θέμα “η ελληνική κρίση από μια προοδευτική οπτική γωνία”.

Σύμφωνα με τον Ντ' Αλέμα, η λύση μπορεί να προέλθει από τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, των υποχρεώσεων που είχε θέσει στο παρελθόν η τρόικα και από μια νέα αντιμετώπιση του θέματος του χρέους. “Θα μπορούσε να παγώσει ένα μέρος του χρέους, ή να πληρωθεί ένα ποσοστό του με ομόλογο που να συνδέονται με την πραγματική αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ”, εξήγησε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών.

Ο Μάσσιμο Ντ' Αλέμα τόνισε, παράλληλα, ότι “πρέπει να τύχει ευρύτερης αντιμετώπισης το γενικότερο πρόβλημα του δημόσιου χρέους στις χώρες μέλη της Ένωσης και ένα ποσοστό του να μετατραπεί σε ευρωπαϊκό χρέος”.

“Η ελληνική κυβέρνηση από τη μία θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της με τους ψηφοφόρους, και από την άλλη να μπορέσει να βρεθεί μια λογική, νέα λύση που να επιτρέψει την αποπληρωμή του χρέους”, τόνισε ο Ιταλός πολιτικός.

Αναφερόμενος στην αριστερή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ντ' Αλέμα τη χαρακτήρισε “ενδιαφέρουσα καινοτομία”, προσθέτοντας ότι πρέπει να αναπτυχθεί ένας καρποφόρος διάλογος ανάμεσα στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές και στην ελληνική αριστερά.

“Έχω προτείνει και θα εργασθώ ώστε να μπορέσει να κληθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μελλοντική συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο πλαίσιο της αναγκαίας αυτής, γόνιμης ανταλλαγής απόψεων”, δήλωσε, τέλος, ο Ντ' Αλέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση