GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανούσης: Σκεφτείτε ένα αστυνόμο πλάι σε κάθε άγαλμα, έναν πλάι σε κάθε σχολείο

Στο θέμα των πανεπιστημίων και των Εξαρχείων και τη στάση που πρέπει να τηρεί η αστυνομία αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας ...

Πανούσης: Σκεφτείτε ένα αστυνόμο πλάι σε κάθε άγαλμα, έναν πλάι σε κάθε σχολείο Στο θέμα των πανεπιστημίων και των Εξαρχείων και τη στάση που πρέπει να τηρεί η αστυνομία αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Mega.

«Το παλιό σύστημα της καταστολής δεν λειτούργησε», σημείωσε και υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει μια εμπεριστατωμένη συζήτηση για το πρόβλημα, το οποίο, όπως είπε, «είναι κοινωνικό και πολιτικό και όχι αστυνομικό».

Υποστήριξε ότι χρειάζεται «πολιτικός χρόνος για να δούμε ορισμένα πράγματα και για να λύσει η πολιτική και η κοινωνία τη βάση του προβλήματος».

«Είχα ζητήσει στις προγραμματικές δηλώσεις να γίνει στη Βουλή μια εμπεριστατωμένη συζήτηση για το τι είναι αυτό το φαινόμενο που 40 χρόνια εμφανίζεται μόνο στην Ελλάδα, η νεοτρομοκρατία, ως κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα όχι ως αστυνομικό πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι «η αστυνομία είναι αρμόδια για το οργανωμένο έγκλημα», ενώ διερωτήθηκε για το θέμα των Εξαρχείων: «Καλείς την αστυνομία να σου λύσει κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα; Η αστυνομία δημιουργεί τους αναρχικούς; Η αστυνομία δημιουργεί τους κουκουλοφόρους; ; Όχι. Ζητάς να τους κυνηγήσει. 40 χρόνια γιατί το πολιτικό σύστημα δεν το λύνει;».

Απαντώντας στις βολές που δέχεται από το ΠΑΣΟΚ, στα γραφεία του οποίου προκάλεσαν πρόσφατα φθορές κουκουλοφόροι, είπε: «Επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, τα 2,5 χρόνια, σπάσανε 7 φορές τα τζάμια, ρίξανε 50 μολότοφ, δείρανε 100 αστυνόμους...και μου λες ότι τώρα σπάσανε τα τζάμια έχει μια διαφορά;».

Διευκρίνισε ακόμη ότι η δήλωσή του περί ενδοοικογενειακής υπόθεσης αφορούσε τη Θεσσαλονίκη και όχι τη Νομική.

«Δήλωσα ότι η υπόθεση της Θεσσαλονίκης όπου ήταν φοιτητές με τα πρόσωπά τους είναι μια ενδοοικογενειακή υπόθεση. Ήταν η σύγκλητος και οι φοιτητές ας το χειριζόντουσαν όπως ήθελαν. Εγώ δεν είπα ότι η Νομική ήταν ενδοοικογενειακή υπόθεση», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «αν η σύγκλητος υφίστατο βία θα έπρεπε να κάνει πειθαρχικό».

Συγκεκριμένα για τη στάση της αστυνομίας στην κατάληψη της Νομικής δήλωσε ότι «η οποιαδήποτε παρέμβαση για να πιάσεις 15 θα οδηγούσε την ίδια ώρα σε 150 εστίες» και πρόσθεσε ότι «οι 15 που ήταν μέσα και έφυγαν ελεύθεροι πολύ γρήγορα θα έχουν συλληφθεί. Μη νομίζετε ότι η αστυνομία κοιμάται. Ήταν μια στάθμιση κατάστασης».

Για τις καταστροφές αγαλμάτων ο κ. Πανούσης παραδέχθηκε ότι είναι μια θλιβερή εικόνα, ωστόσο σημείωσε: «Σκεφτείτε ένα αστυνόμο πλάι σε κάθε άγαλμα, έναν αστυνόμο πλάι σε κάθε σχολείο, έναν αστυνόμο πλάι σε κάθε υπουργείο, στο τρένο, στο τραμ, στο λεωφορείο. Αυτή η χώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση