GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εισαγγελέας σε Παπακωνσταντίνου: Φέρτε το πρωτότυπο και τελειώσατε

"Το μέλημα μου ήταν να υπάρχει αποτέλεσμα και όχι να καλυφθώ πίσω από το τυπικό" είπε για τις ενέργειες του ο Παπακωνσταντίνο...

Εισαγγελέας σε Παπακωνσταντίνου: Φέρτε το πρωτότυπο και τελειώσατε "Το μέλημα μου ήταν να υπάρχει αποτέλεσμα και όχι να καλυφθώ πίσω από το τυπικό" είπε για τις ενέργειες του ο Παπακωνσταντίνου.
"Φέρτε το πρωτότυπο και τελειώσατε..." είπε η εισαγγελέας

Υπεραμύνθηκε της απόφασης του να μην ακολουθήσει την επίσημη διαδικασία παραλαβής της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός Οικονομικών, στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας Ξ. Δημητρίου γιατί δεν πρωτοκόλλησε το συνοδευτικό έγγραφο και το cd που ήρθε από τη Γαλλία.

"Με το τυπικό δε θα βρισκομουν εδώ σήμερα , με το τυπικό όμως δε θα μπορούσα να πάω στο Γιουρογκρουπ και να κοιταξω την κ. Λαγκαρντ ούτε και την Ελβετίδα ομόλογό μου. Συν τοις αλλοις θα με κατηγορούσαν οτι επίτηδες έκαψα την λίςτα και αρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κανέναν Ελληνα φορολογούμενο... Αν ακολουθούσα το τυπικό, έβαζα αριθμο πρωτοκόλλου κλπ." είπε και εξήγησε
 " Εγώ δεν μπορώ να αποδεχτώ επισήμως ότι πήρα παρανομα στοιχεία, ούτε η Γαλλία ότι μου έστειλε παρανομα στοιχεία. Αρα η επιστολή που στείλαμε και μας έστειλαν ηταν ουσιαστικά - συγνωμη για την εκφραση- φερετζές, δηλαδή προσχηματική. Δεν μπορούσαμε να τη χρησιμοποιήσουμε για είσπραξη φόρων. Ως βαση διασταυρωσης στοιχείων και μονο.
Β. Δημακόπουλος(Συνηγορος για τις ερωτήσεις της εισαγγελέως): Δεν γινεται να υποβάλλουμε κ.προεδρε έρωτήσεις προς τον κατηγορουμενο, για τα οποία εχει ηδη απαντήσει πολλάκις. Γιατι κατατείνει να γινει παραπειστική.
Εισαγγελέας:  Στην ανακριτική διαδικασια επιβαλλεται ίσως να ρωτάμε την ιδια ερώτηση
Πρόεδρος: Μπορεί νομολογιακά να θεωρηθεί επανάληψη αυτή η επαναδιατυπωση αρα εκτός θέματος. Ποιά απαντηση θα λαβουμε υπόψιν.
Εισαγγελέας: Θα ελέγχουξε την αξιοπιστία.
Πρόεδρος: Κ. Εισαγγελέα για αξιοπιστία κατηγορουμένου δια νόμου δεν μπορούμε να μιλήσουμε ποτε...

Εισαγγελέας: Γιατι όμως δεν κάνατε το τυπικό, να το στείλετε;
Κατηγορούμενος: Μα σας το είπα! Το μελήμά μου δεν ηταν το τυπικό, να καλυφθώ δηλαδή εγώ. Δεν σκεφτομουν εγώ να καλυφθώ, δεν ηταν αυτό το μέλημά μου. Αν το κοιτούσα αυτό, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Το μελημά μου ηταν να υπάρξει αποτέλεσμα.
Πρόεδρος: Ηρεμήστε..
Κατηγορούμενος: Με συγχωρείτε...

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε σε έντονο ύφος ότι δεν ειχε εμπιστοσύνη στο ΣΔΟΕ οταν η εισαγγελέας τον ρώτησε αν ειχε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη γραμματεία του.
". Από το ΣΔΟΕ διερευσε η λιστα της τραπεζας Ελλάδος με σβησμένα με πλάνκο τα ονόματα, απο το ΣΔΟΕ ενημερώνονταν επιχειρηματίες όταν πηγαίναμε να κάνουμε ελεγχους. Γιαυτό...  Ενω απο τη γραμματεια μου δεν διέρρευσε ποτέ η επιστολή Τρισέ που απειλούσε να μας κλέισει τη ρευστότητα και να καταρρεύσουν τα πάντα"

Εισαγγελέας: Ο κ. Καπελέρης έπαθε κατάθλιψη , κατέστη κατηγορούμενος.
Κατηγορούμενος: ενώ εγώ δεν έπαθε τίποτα κυρία εισαγγελέα;
Εισαγγελέας: Εσείς φέρτε το πρωτότυπο και τελειώσατε...
Κατηγορούμενος: τι θα πει το πρωτότυπο. Εγώ δεν αμφισβητώ τον αριθμό των αρχείων που ήρθαν από τη Γαλλία.

Εισαγγελέας: Απ ότι καταλαβαίνω και εσείς θέλετε μάρτυρα τονκ. Βενιζέλο αλλά δεν το στηρίξατε...
Κατηγορούμενος: οι συνήγοροι μου δεν διαφώνησαν...

Αρεοπαγίτης: αναζητήσατε το cd;

Κατηγορούμενος: Έψαξα παντού, έψαξα σπίτι μου δεν το βρήκα.

Αρεοπαγίτης:Το συνοδευτικό χάθηκε και αυτό;
Κατηγορούμενος: Δεν είμαι σίγουρος γι αυτό αν το έδωσα.
Αρεοπαγίτης: γιατί δεν στείλετε το cd στον κ. Διώτη και δώσατε το στικάκι.
Κατηγορούμενος: Τότε θεώρησα ότι αυτό που μεταβιβάζω ήταν πληροφορία. Στερνή μου γνώση...


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση