GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλημμύρισε η Αρχιτεκτονική Σχολή του ΔΠΘ – ΦΩΤΟ

Σε “λίμνη” μετατράπηκε το κτίριο που στεγάζεται η Αρχιτεκτονική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης λόγω των βροχοπτώσεων που έπλη...

Πλημμύρισε η Αρχιτεκτονική Σχολή του ΔΠΘ – ΦΩΤΟ
Σε “λίμνη” μετατράπηκε το κτίριο που στεγάζεται η Αρχιτεκτονική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης λόγω των βροχοπτώσεων που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες την Ξάνθη.
Το κτίριο αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια προβλήματα, τα οποία, απ’ ότι φαίνεται, παραμένουν άλυτα, με αποτέλεσμα οι φοιτητές κάθε τόσο να έρχονται αντιμέτωποι με εικόνες καταστροφής μέσα στο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα.
Πρόκειται για το κτίριο το οποίο προοριζόταν για τη Βιβλιοθήκη του Πολυτεχνείου στην Ξάνθη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές τα τελευταία χρόνια που η Σχολή πλημμυρίζει, πέφτουν οι ψευδοροφές την ώρα του μαθήματος και στάζει το δώμα της σχολής. Μάλιστα την περασμένη Δευτέρα λόγω της πλημμύρας βραχυκύκλωσαν και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.
Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή Αγώνα Φοιτητών Αρχιτεκτονικής επισημαίνει:
Για πολλοστή φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων στην Αρχιτεκτονική σχολή Ξάνθης. Βιώνουμε τα αποτελέσματα μια παγιωμένης κατάστασης με την ανύπαρκτη συντήρηση του κτιρίου της που κατ’ εξακολούθηση θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών. (Πλημμύρες, καμένες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις κ.α)
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης της παιδείας, στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ, που εξασφαλίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, για την οποία ΕΕ , η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κάνει ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους πως θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.
Στα χρόνια που μεσολάβησαν από το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα έγινε μείωση πάνω από 50% στους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων μας. Επίσης κουρεύτηκαν πάνω από 85 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά των ΑΕΙ, εκ των οποίων 1 εκατομμύριο ήταν του ΔΠΘ.
Ήδη μάλιστα το Υπουργείο δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων κι ότι θα «ανοίξει διάλογο και θα κινηθεί σε νέο πλαίσιο εντός των ήδη υπαρχόντων κατευθύνσεων». Κατευθύνσεις που μέχρι τώρα, στα πλαίσια της πολιτικής των μονοπωλίων, πετσοκόβουν την κρατική χρηματοδότηση για την παιδεία, την ίδια στιγμή που παραδίδουν ζεστό χρήμα σε επιχειρηματικούς ομίλους και τράπεζες για επενδύσεις, γεμίζει τα πανεπιστήμια με ένα σωρό κενά και ελλείψεις (από τις φοιτητικές παροχές, σίτιση-στέγαση-μεταφορές, μέχρι τα ταβάνια που πέφτουν πάνω από τα κεφάλια μας).
Απαιτούμε:
• Επιστροφή τώρα των κλεμμένων αποθεματικών μας
• Άμεση ανέγερση νέου κτιρίου για το Τμήμα Αρχιτεκτονικής
• Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο δώμα της αρχιτεκτονικής, στις ψευδοροφές και στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις,  με προοπτική τη χρήση του κτιρίου ως Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη.
• Μετεγκατάσταση της αρχιτεκτονικής σχολής σε άλλο κτίριο του πανεπιστημίου μέχρι την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση