GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Υπάρχει αμοιβαία καχυποψία - ΒΙΝΤΕΟ

«Γνωρίζω ότι υπάρχει ένα θέμα αμοιβαίας καχυποψίας και άρα εμείς πρέπει να οικοδομήσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης. Αυτός είναι και ο λόγος που β...

Τσίπρας: Υπάρχει αμοιβαία καχυποψία - ΒΙΝΤΕΟ

«Γνωρίζω ότι υπάρχει ένα θέμα αμοιβαίας καχυποψίας και άρα εμείς πρέπει να οικοδομήσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης. Αυτός είναι και ο λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, στο Παρίσι.

«Υπάρχει ενδεχομένως από ένα μέρος των εταίρων μας η καχυποψία ότι η Ελλάδα δεν θέλει πραγματικά να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Ακριβώς για να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να προχωρήσουμε σε δομικές μεταρρυθμίσεις με θετικό πρόσημο και με κοινωνικό πρόσημο βρισκόμαστε εδώ ώστε ο ΟΟΣΑ να βάλει τη σφραγίδα του σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις που θέλει να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση και νομίζω ότι αυτή η σφραγίδα στο διαβατήριό μας θα είναι πολύ σημαντική για να οικοδομηθεί μία αμοιβαία εμπιστοσύνη και με τους εταίρους», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Θέλω να είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα οι αμοιβαίες καχυποψίες και παρεξηγήσεις θα λυθούν, αν όντως υπάρχει διάθεση να προχωρήσουμε μπροστά. Και θέλω να πιστεύω ότι από όλες τις πλευρές υπάρχει διάθεση να προχωρήσουμε μπροστά».

Αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης σημείωσε:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία διαπραγμάτευση σε εξέλιξη. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, προχωράμε στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Είμαστε έντιμοι απέναντι στους εταίρους μας, θεωρούμε ότι πρέπει και οι εταίροι μας να είναι έντιμοι απέναντι στην Ελλάδα».

«Δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Ακόμα και αν το επόμενο διάστημα δεν υπάρξει εκταμίευση δόσης η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Όμως αν δεν υπάρξει, αυτό σημαίνει ότι στα πλαίσια μίας συμφωνίας, υπάρχει κάποιος που την υλοποιεί και κάποιος που θέλει να την δυναμιτίσει. Άρα, το πρόβλημα είναι ο σκεπτικισμός που δημιουργείται σε μας αλλά και σε όλον τον κόσμο ότι αυτή η συμφωνία δεν θα μπορέσει να προχωρήσει, αποτελεσματικά και εποικοδομητικά.

Αυτός είναι και ο λόγος που σε κάθε συνάντηση που έχουμε θέτουμε το ζήτημα της αμοιβαίας τήρησης όλων όσων έχουμε συμφωνήσει», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

 

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση