GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δε θέλουν μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ - Αντιδρούν Έλληνες και Αρμένιοι

Αντιδρούν στην ανέγερση ενός μνημείου στη μνήμη του Κεμάλ Ατατούρκ στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στο Hyde Park. Η αντίδραση προέρχεται κυ...

Δε θέλουν μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ - Αντιδρούν Έλληνες και Αρμένιοι
Αντιδρούν στην ανέγερση ενός μνημείου στη μνήμη του Κεμάλ Ατατούρκ στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στο Hyde Park. Η αντίδραση προέρχεται κυρίως από Έλληνες αλλά και Αρμένιους.
"Ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν υπεύθυνος για την μαζική δολοφονία των εθνοτικών μειονοτήτων που ζούσαν στην Τουρκία καθώς κι εκείνων των Τούρκων πολιτών που ήταν αντίθετοι στην δικτατορία του στις αρχές του 20ού αιώνα" αναφέρει η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Αρμενικής Νεολαίας, σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Βίκτορ Ντομινέλο, υπουργό αρμόδιο για ζητήματα παλαίμαχων της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας, καλώντας σε μαζική συλλογή υπογραφών για την απόσυρση του μνημείου, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 19 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της επετείου των εκατό χρόνων από την απόβαση στην Καλλίπολη.
"Το 2015 δεν σηματοδοτεί μόνο την εκατονταετηρίδα της απόβασης της ANZAC, αλλά και αυτήν της γενοκτονίας των Αρμενίων" τονίζει η Εθνική Επιτροπή Αρμενίων της Αυστραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση