GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ιρλανδία... ξεφορτώνεται πρόωρα τα δάνεια του ΔΝΤ

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας έδωσε εντολή στην υπηρεσία διαχείρισης του δημοσίου χρέους να ολοκληρώσει την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων...

Η Ιρλανδία... ξεφορτώνεται πρόωρα τα δάνεια του ΔΝΤ
Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας έδωσε εντολή στην υπηρεσία διαχείρισης του δημοσίου χρέους να ολοκληρώσει την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων που έλαβε η χώρα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε σήμερα ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν.

Το Δουβλίνο έχει καλύψει τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ και πλέον από τα 22,5 δισ. ευρώ που είχε δανειστεί από το ΔΝΤ χάρη σε φθηνότερο δανεισμό από τις αγορές, και άντλησε 1 δισ. ευρώ δημοπρατώντας τριακονταετείς τίτλους με επιτόκιο 1,3% σήμερα, με όρους δηλαδή πολύ ευνοϊκότερους από το πακέτο στήριξης του 2010.

“Έδωσα οδηγία στο Ταμείο Διαχείρισης Εθνικής Περιουσίας να προχωρήσει στην πρόωρη αποπληρωμή των τελευταίων 5,5 δισ. ευρώ των δανείων του ΔΝΤ που καταφέραμε να συμφωνήσουμε να προκαταβάλουμε”, τόνισε ο Νούναν.

Αυτή η πρόωρη εξόφληση “θα συμβάλλει να εξοικονομηθούν πάνω από 1,5 δισ. ευρώ για τη διάρκεια της περιόδου εξυπηρέτησης του χρέους” της χώρας, εκτίμησε ο Νούναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση