GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νετανιάχου: Το Ιράν είναι απειλή για όλα τα έθνη στον κόσμο

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου για μία ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό π...

Νετανιάχου: Το Ιράν είναι απειλή για όλα τα έθνη στον κόσμο

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου για μία ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμά του, κατά τη διάρκεια της πολυσυζητημένης ομιλίας του ενώπιον των μελών του αμερικανικού Κογκρέσου.

Όπως είπε ο Νετανιάχου, μια συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα σημάνει τη συνεργασία με μια χώρα όπου είναι “βαθιά ριζωμένο το μαχητικό Ισλάμ” και προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη “θα είναι πάντα ένας εχθρός της Αμερικής”.

Κατά τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, το Ιράν και η ηγεσία του αποτελούν απειλή όχι μόνο για το Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή, αλλά για τα έθνη σε όλο τον κόσμο, και ζήτησε να αναληφθεί δράση εναντίον του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει να άρουν τις κυρώσεις, έως ότου το Ιράν “αλλάξει τη συμπεριφορά του”, ένα σχόλιο που θα μπορούσε να σκληρύνει τη στάση των Ρεπουμπλικανών ώστε να διατηρήσει η Ουάσιγκτον τις κυρώσεις προς την Τεχεράνη.

“Αν οι παγκόσμιες δυνάμεις δεν είναι έτοιμες να επιμείνουν ώστε το Ιράν να αλλάξει τη συμπεριφορά του πριν από την υπογραφή μιας συμφωνίας, θα πρέπει τουλάχιστον να είναι έτοιμες να πιέσουν το Ιράν να αλλάξει τη συμπεριφορά του πριν από τη λήξη της συμφωνίας”, είπε ο Νετανιάχου. Πρόσθεσε ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου ισχυροποιεί τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών και των άλλων χωρών στη διαπραγμάτευση με το Ιράν.

Ο Νετανιάχου εισήλθε στη μεγάλη αίθουσα του Αμερικανικού Κογκρέσου εν μέσω θερμών εκδηλώσεων και χειροκροτημάτων, έχοντας εγκάρδιες χειραψίες με πολλούς από τους γερουσιαστές, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ.

Στην ομιλία του Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν ήταν παρόντες όλοι οι γερουσιαστές. Περίπου 60 Δημοκρατικοί γερουσιαστές και βουλευτές από το σύνολο των 232 εκλεγμένων του κόμματος δεν κάθισαν στα έδρανά τους, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτικοποίηση των θεμάτων ασφάλειας του Ισραήλ, ένα θέμα για το οποίο το Κογκρέσο είναι συνήθως ενωμένο.

Η απουσία τόσων πολλών Αμερικανών γερουσιαστών πιθανώς να αυξήσει την πολιτική ένταση στο εσωτερικό του Ισραήλ, δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στη χώρα. Πολλοί Ισραηλινοί είναι επιφυλακτικοί με την αποξένωση της χώρας από ένα σύμμαχο όπως οι ΗΠΑ, που παρέχουν στο Ισραήλ ευρείας κλίμακας στρατιωτική και διπλωματική στήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση